I går åbnede H&M Foundation op for tilmeldinger til deres ”Global Change Award”.
Her søger de innovative ideer, der kan udvikle modeindustrien mod en mere bæredygtig fremtid. Her vil det i år også være muligt for danskere, at bringe kreative, innovative og gode danske ideer med i spil.

H&M Foundation er en non-profit fond, der er sat i verden for at skabe, finansiere og dele løsninger på nogle af verdens mest presserende udfordringer. Fonden er udsprunget af en iværksætterarv, hvis formål er at ændre på de traditionelle systemer og processer gennem innovative samarbejder. H&M Foundation er privat finansieret og er en separat juridisk enhed uden forbindelse til driften af H&M Group.

H&M Foundation

Nobel prisen inden for mode

Et af H&M Foundations vigtigste initiativer er deres årlige Global Change Award, hvilket er en konkurrence for innovative ideer i de tidlige faser. Siden 2015 har H&M Foundation via dette initiativ modtaget mere en 20.000 bidrag fra hele verden, tildelt over 30 innovative ideer med et samlet tilskud på 6,000,000 euros og Awarden betegnes som Nobel prisen inden for mode. For at deltage skal ens innovative ideer, falde ind under en af de følgende kategorier:

  • Regenerate : Solutions towards positive effects
  • Repurpose: Solutions towards circularity
  • Reimagine: Solutions we have not even though of yet.

Målet med dette initiativ er at finde innovative løsninger og ideer, der gør det muligt at skabe store forandringer for hele branchen. Et ekspertpanel vil vælge fem vindere, der hver får del i prisen på 1 million euro og derudover får adgang til H&M Foundations et år lange GCA Impact Accelrator program, der inkluderer coaching og støtte fra H&M Foundation samt deres partnere Accenture, KTH Royal Institute of Technology og The Mills Fabrica.

Programmet er skræddersyet til at støtte hvert team i at udvikle og skalere deres innovative ideer op.
Hverken H&M Foundation eller H&M Group tager nogen rettigheder til de vindende ideer.

Ansøgningsperioden løber fra d. 20/10.2022 til og med den 8/12.2022 og vinderen offentliggøres i juni 2023.

Du kan læse mere her.

H&M Foundation

Tilmeld gratis

Continued….

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.
En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration.