Foto: Frederik Valentin for dontt.dk

Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment A/S har godkendt en ny strategi for F.C. København og stadiondriften frem til 2027.

Strategien hedder: “Vi er København.”


I dag holdt F.C. København stort hof og præsenterede strategien frem mod 2027. Det kan godt være, at planen har været efterspurgt længe. Men man siger jo, at det ikke skader at vente håbefuldt. Og det er der god grund til. Københavnerne har formentlig aldrig fået så gennemarbejdet et strategioplæg før, som det der blev præsenteret i dag.

Den er uden tvivl den mest ambitiøse, hvor detaljeniveauet er så præcist, at den er konkret som aldrig før. Strategien indeholder store investeringer i både den kommercielle og sportslige del af klubben.

Målsætningen for “Vi er København” er som følger:

Sportsligt bliver ambitionen i den nye strategi, at klubben frem mod 2027 deltager i UEFA Champions League gruppespillet hvert andet år i gennemsnit.

Kommercielt skal omsætningen hæves til mere end 350 mio. kr. via strategiske investeringer i bedre faciliteter og målrettede kommercielle tiltag.

Samlet set skal omsætningen for F.C. København og stadion løftes til mere end 700 mio. kr. om året på tværs af de sportslige og kommercielle forretningsområder.

Kommercielle investeringer:

Selskabet vil investere over 100 millioner kroner i PARKEN.
Det betyder blandt andet 1000 nye loungepladser og en stor opgradering af de nuværende faciliteter. Det er et område, som har haltet længe, på trods af at der igen har været stor kommerciel tilslutning i PARKEN. Der ligger formentlig en stor upside.

Jacob Lauesen slog fast, at det fremover skal fungere som flotte restauranter. De skal allerede være i brug til slutspillet i denne sæson.
Derudover kommer der opgradering af fanforhold, Wi-Fi (som er sat i gang), boder og generel infrastruktur.

Der kommer en ny græsplæne i PARKEN. (uddybes her.)

FCK Media vil udkomme endnu mere og der lægges op til, at der bliver mulighed for en abonnementsordning for klubbens fans.

Desværre var der ikke meget konkret at fortælle om klubbens kommende nye kvindehold. Her er man stadig i den undersøgende fase. Men det fortæller måske mere om ambitionerne, at københavnerne skal vente lidt endnu her.

På det sportslige område skal spillerbudget øges. Det kan du læse mere om her eller i samtidlige danske sportsmedier. 🙂

Vi er København