Af Christian Bowall & Christian Seiersen, Co-founders af Frankly Juice.

Vi har begge vidt forskellige baggrunde og opvækst, men mødtes alligevel omkring et fælles mål, om at ville medvirke til at kunne forbedre den almene folkesundhed, ganske simpelt ved at fortælle sandheden gennem et juiceprodukt.

Der findes megen uigennemsigtighed på fødevaremarkedet, og mange mennesker adopterer mange produkter og koncepter, som værende sunde og godt for kroppen. I hverdagen hører vi i det hele taget konstant tiden nye ting, som enten skal være sunde eller usunde for vores helbred og som vi dermed skal tage stilling til, eller lade os påvirke af.

Som mange iværksættere gør, stødte vi igen og igen hovedet mod muren, i søgen på det som vi selv manglede i hverdagen – i dette tilfælde det ultimative, kompromisløse juiceprodukt. Det skal naturligvis nævnes, at vi begge har en historik med mange års erfaring især fra Joe & The Juice, men også fra Palæo, hvor den ene af os var founder på konceptet. Derfor har juice generelt været en stor del af vores hverdag i mange år.

Men hvad gør man når man, som den anden af os, løbende uddanner sig indenfor sundhed og ernæring, træning og motion og pludselig ser på Joe & The Juice og Palæo, med helt andre øjne? Hvad gør man i det øjeblik, hvor man indser, at man i virkeligheden kan lave et meget bedre produkt, ikke nødvendigvis et bedre koncept indenfor den genre, men ganske enkelt blot et mere ærligt og naturligt juiceprodukt?

De fleste ville nok drømme om, at kunne realiserer sig selv, og lade det blive ved det. Det kan være utrolig skræmmende, at skulle gå imod koncepter og brands, som befolkningen allerede har adopteret, som værende sunde. Og det er jo ikke engang fordi at koncepterne er dårlige, tværtimod, men blot fordi at kerneproduktet juice, som alle kender, ganske enkelt kan være så meget bedre.

Vi gjorde det, som kendetegner iværksættere – vi tog springet. Vi opsagde vores daværende stillinger, flyttede praktisk talt sammen, og begyndte at udvikle på idéen om, at lave det mest ærlige juiceprodukt. Et produkt, som tager udgangspunkt i koldpresning af 100% økologiske råvarer.

Ved at koldpresse råvarerne og undlade varmebehandling, pasteurisering eller anden form for behandling, sikrer vi at produktet bevares så tæt på dets naturlige form, som overhovedet muligt. Det betyder bl.a. flere næringsstoffer og smagsstoffer, som er med til at give en helt unik juiceoplevelse. Af den grund har produktet også lav holdbarhed, fordi det er så naturligt som muligt.

Når man presser en juice får man en koncentreret mængde af stoffer, som meget gerne skulle være næringsstoffer i allerhøjeste grad. Når man bruger ikke økologiske råvarer, har man desværre stor risiko for ligeledes at indtage en koncentreret mængde af giftstoffer fra pesticiderester. Lige såvel når man drikker ren frugt juice, vil man i høj grad indtage mange hurtige kalorier fra sukkerstoffer. For at undgå alt dette, sørger vi først og fremmest for kvalitetskontroller af vores råvarer, som vi udelukkende får fra Aarstiderne, og som naturligvis er 100% økologiske. Dernæst fokuserer vi vores opskrifter omkring grøntsager, som værende den største bestanddel af juiceindholdet. På den måde bliver juicen både mere næringsrig, men ligeledes kaloriefattig.

Alt dette startede i 2014, med drømmen om, at de selvsamme juiceopskrifter, som blev testet morgen og aften, skulle blive tilgængelige for hele befolkningen. I 2015 fik vi, som Frankly Juice, overbevist Vækstfonden om, at potentialet var tilstrækkeligt til, at de indvilligede i at finansiere udbygning af produktionsfaciliteterne, således at den store efterspørgsel, som er opbygget, kunne imødekommes.

I dag leveres Frankly Juice til virksomheder landet over, hvor målet er, at øge sundheden på arbejdspladsen. Derudover kan man som privatperson købe produkterne i mange caféer, heriblandt alle Emmerys bagerier landet over, samt få leveret en “Ugens Frankly” juice til døren gennem Aarstidernes abonnementsordninger.

Vores juiceeventyr er først lige begyndt, og vi skal forhåbentlig leve af det til vores dages ende!

Christian & Christian