Af Cecilie Lind, Founder af The Protein Kitchen

Min livssituation var en helt anden for blot få år tilbage, men da tragedien ramte, og jeg blev frarøvet en del af mit fundament, valgte jeg at revurdere mit liv…
Jeg havde en drøm som barn, om at jeg gerne ville komme på min egen idé og skabe noget på egen hånd, dog vidste jeg ikke hvad det skulle være på daværende tidspunkt…

Sådan starter Cecilie Lind sin første dontt! Læs historien her:

Som årene gik fulgte jeg normen og hoppede direkte fra gymnasiet over på CBS hvor jeg studerede HA(dat.) – Jeg har altid været lidt af en IT-nørd, og har altid fundet IT verdenen spændende. Jeg havde et godt job i Microsoft ved siden af studiet. På papiret så alt perfekt ud, og mange jeg mødte på min vej var imponerede over at jeg arbejdede for selveste Microsoft. Jeg var også vældigt glad for jobbet det meste af tiden. Min mor spurgte mig ofte ”Cecilie, er du helt sikker på, at det er det her, du vil?” hvor jeg dertil altid svarede ”Ja, ja mor… IT-branchen er det helt rette for mig” – dog uden at tænke dybere over det, for det var jo det, jeg skulle. Det så jo godt ud udadtil.

Min mor sagde altid til mig ”Du skal gøre det der gør dig oprigtigt lykkelig, ligegyldigt hvilket erhverv det end måtte være. Penge er ikke dét, der gør dig lykkelig – Det gør passionen derimod”

I 2011 blev min mor akut syg med Leukæmi fra den ene dag til den anden og efter få dage gik hun bort i en alder af 47 år. At skulle kæmpe sig igennem den smerte og sorg, er det hårdeste jeg nogensinde har været igennem. Men det har givet mig en mental styrke og et par nye livsbriller, jeg aldrig vil være foruden.

Min mors pludselige død fik mig, i den grad, til at revurdere mit liv. Jeg følte ikke længere en connection til det jeg beskæftigede mig med. Jeg manglede en dybere mening og et formål. Jeg havde brug for at føle, at jeg gjorde en forskel i livet – og det følte jeg ikke, at jeg gjorde, på min kontorplads, bag en computerskærm.

At have været igennem dén smerte tidligere i mit liv gjorde, at jeg tog let på udfordringer – Alt andet virkede pludselig så ligegyldigt. Jeg tænkte altid, at hvis jeg kunne komme igennem sådan en smerte, ja så ville jeg kunne klare alt.

Det tog mig faktisk ikke så langt tid at tage den endelige beslutning om at sige mit job op i Microsoft og droppe ud af mit studie på CBS. Jeg sagde altid til mig selv ”Der findes altid en løsning. Så fungerer det ikke, så må man prøve en anden vej i livet. Det handler om den rette indstilling, og at man er villig til at arbejde hårdt for tingene”. Mange var uforstående over for min beslutning, og mente at det var uklogt og usikkert – Men hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg ret ligeglad, for jeg var slet ikke i tvivl om, at det var det jeg skulle.

Jeg har altid haft en passion for sport, sundhed, træning og madlavning. Den sunde madlavning, var noget af dét jeg havde sammen med min mor. Min mor lærte mig alt i et køkken – jeg var ofte med hende i køkkenet – Jeg udforskede, blev inspireret og sugede al viden til mig. Hun udviklede sine egne delikate og kernesunde opskrifter og jeg var altid vildt imponeret over al hendes fantastisk smagfulde mad, og den måde hun valgte at præsentere den så smukt og indbydende på. Og ikke mindst det drive hun havde i et køkken. Som min mor altid sagde ”Mad skal være en oplevelse, det bør være en belønning til alle dine sanser. Det skal se lækkert ud, dufte godt, smage godt OG være sundt på samme tid”.

Da hun endelig besluttede sig for at forfølge sin egen drøm, og startede sit eget sunde cateringfirma ”Good Choice” – gik der ikke mere end et halvt år, til at hun pludseligt gik bort. Jeg kunne ikke bære tanken om, at hendes drøm skulle gå med hende i graven.

Jeg gik ofte i køkkenet for at være kreativ, og fordi det var en slags terapi for mig, ligesom mine træninger blev. De mange timer i køkkenet var også for at udvikle en masse simple og sunde opskrifter, jeg gerne ville dele med omverden – for at vise hvor nemt og lækkert det rent faktisk kan være at leve sundt. Jeg delte alle mine opskrifter, mine budskaber, min livsfilosofi, træningsfif og lignende på mine sociale medier, og oplevede en overraskende stor tilslutning og efterspørgsel på flere opskrifter. For at gøre en lang historie kortere, så lavede jeg en kogebog på både dansk, engelsk og tysk, sammen med min nuværende partner Morten Storgaard, som jeg dedikerede til min mor. Bogen lavede vi helt uden om forlag – helt bevidst, da vi selv ville bestemme og ikke ønskede en kommerciel vinkel på den. Den blev taget rigtigt godt imod – og i dag har vi udgivet en to’er. Vi har solgt bøger til USA og New Zealand, Australien og i store dele af Europa – det er stadig ikke helt til at fatte.

Jeg har altid haft en mission med The Protein Kitchen – nemlig at gøre det nemt for ALLE at leve en sundere livsstil, især på farten. Det skal være lækkert, nemt og ærligt. Så hver gang jeg bliver i tvivl om vores retning, tænker jeg altid tilbage til min mission!

Jeg havde en drøm om at udvikle friske ærlige produkter til folket – som nu er blevet til vores måltidsbokse og sunde snacks, man kan købe med på farten, enten til frokost, mellemmåltid, aftensmad osv.
Vi er stadig i en opstartsfase, men vi har en masse spændende ting på vej – Jeg kan desværre ikke røbe for meget endnu ?

The Protein Kitchen er for alle – for børn og voksne, unge som gamle. For folk der træner, og også folk der ikke gør. Det er for kødspisere, veganere, glutenallergikere og folk der ønsker at undgå kunstige tilsætningsstoffer. Vi vil bare gerne give Danmark sund og ærlig kvalitetsmad på farten. Grunden til det hedder The Protein Kitchen, er at jeg for 5-6 år siden bemærkede hvor mange (især kvinder) der var bange for ordet ’Protein’ – Jeg lavede derfor en masse nemme opskrifter med fokus på, at få proteiner nok i kosten. Det startede hjemme i mit køkken, og derfor følte jeg at navnet var perfekt.

Vores produkter er udviklet med kærlighed og omtanke, fordi vi går op i folks sundhed og velvære.
Det har krævet blod, sved og tårer i DEN grad! Men det er det hele værd. Hver morgen, når jeg slår øjnene op, priser jeg mig lykkelig over det valg jeg har truffet, også selvom jeg til tider kan have lyst til at give op, så bliver jeg ved med at tro på min mission, vores drømme og vores koncept. Hvis man mister troen på det man laver, kan man ligeså godt lade være.

Hvis man ikke selv er iværksætter, så kan man have svært ved at forstå, hvordan man kan arbejde så meget og så hårdt, uden søvn og uden meget tid til andet, men det er en ubeskrivelig følelse at skabe. At skabe noget man tror så meget på, noget der er drevet af et betydningsfuldt og følelsesmæssigt formål. Jeg har oplevet en del modgang i mit liv, men jeg har valgt at bruge det som styrke og vendt det til noget positivt. Jeg har lært så utroligt meget de seneste år, og ingen dage er ens – Hvor heldig har man lov at være.

Det er fysisk og psykisk krævende at bygge noget op fra bunden. Mange forstår det ikke, og mine nærmeste har måtte acceptere, at jeg er blevet et meget travlt menneske – men i sidste ende skal det nok betale sig. ”The sky is not the limit – you are your own limit”.

Det vigtigste for mig er at være lykkelig, glad og sund. Jeg ønsker blot at beskæftige mig med dét jeg brænder for, hver dag! Jeg ønsker inderligt at holde min mors drøm i live, og videreføre en del af hendes brændende passion.

Livet er så kort, og vi ved aldrig hvornår vi skal herfra. Det er vigtigt at følge sin drøm og beskæftige sig med det man elsker, før det er for sent. Det er vigtigt at lytte til sit hjerte, og værdsætte de små ting i livet.

Jeg er udelukkende drevet af passion, og elsker virkelig livet, ned til selv de mindste detaljer. Jeg elsker at være i en position, hvor jeg har mulighed for at inspirere, motivere og hjælpe andre mennesker. Jeg har altid elsket at beskæftige mig med, sundhed, kost og træning, og bloggen her vil klart handle en hel del om dette. Jeg er lidt af et fjollehoved, og gør ting med et stort smil på læben – Livet skal være sjovt, og noget af det vigtigste for mig er, at hjælpe andre mennesker og at sprede glæde og smil på min vej.

Jeg glæder mig til at se hvad der kommer til at ske de kommende år. Jeg er virkelig taknemmelig for det vi har opnået, indtil videre, med vældigt få ressourcer.

Husk at stoppe op og stille dig selv det vigtige spørgsmål ”Er jeg lykkelig? Brænder jeg for det jeg laver?” – Husk, det er aldrig for sent at skifte spor. Du har kun et liv –

Make it count!
kh Cecilie Lind