I aften møder F.C København i en, for dansk målestok, historisk fodboldkamp. De københavnske løver skal op i mod, en af verdens største klubber, nemlig Manchester United i kvartfinalen i Europa League.

På trods af det, så har Coronakrisen været særdeles hård ved selskabet bag F.C København.

PARKEN Sport & Entertainment varsler nemlig med, at de formentligt lander på et negativt resultat før skat for 2020 på mellem 150 til 200 millioner kroner. Man forventede et plus på op til 20 millioner før Coronakrisen.

Om regnskabet siger Bo Rygaard:

”Vi er fortsat i en situation, som bogstaveligt talt ændrer sig fra dag til dag i begge retninger. Det er naturligvis frustrerende og ærgerligt, at COVID-19 pandemien har ramt os hårdt over en bred front fra fodbolden til Lalandia, men vi kan glæde os over, at både F.C. København og Lalandia under de vanskelige forhold har leveret tilfredsstillende resultater,”

Likviditetsmæssigt er koncernen da også godt rustet. De har nemlig et kapitalberedskab på mindst 440 mio. kr.

Forlæng hjælpen!

Dog mener Bo Rygaard også, at politikerne skal træde til med yderlig hjælp og afklaring, så længe de besværliggøre selskabets muligheder for at tjene penge.

Til Børsen siger Bo Rygaard følgende:

“Vi bliver ramt lige i hjertekulen. Vi har ikke en chance. Vi er fuldstændig i lommen på reguleringer, og vi respekterer dem, men det gør ondt på forretningen,” siger Bo Rygaard, der påpeger at selskabet ikke kan spare sig ud af krisen.

“Når vi ikke kan få lov at udnytte den kapacitet, vi har, så har vi ikke en chance. Den eneste chance der er, er at staten hjælper os.”

Børsen fortæller videre;

I selskabets kvartalsregnskab fra årets første tre måneder, havde koncernen modtaget 7,4 mio. kr. i hjælpepakker. I de nye forventninger er der ikke indregnet en forlængelse af hjælpepakkerne fra staten.

Derfor opfordrer han kraftigt Christiansborg til at finde mere støtte frem til erhvervslivet. Kommer det, vil Parken Sport & Entertainment kunne melde mere positive nyheder ud end fredagens reviderede forventninger til et trecifret millionunderskud.

“Vi kan ikke regne med noget, som vi intet ved om. Det er det tomrum, vi står midt i. Kommer regeringen og folketinget med yderligere hjælp, kan vi indregne det og melde noget nyt ud. Men som vi står nu, kan vi ikke tillade os at indregne noget, og derfor ser det så slemt ud, som det gør,” siger Bo Rygaard.

“Hjælpepakkerne er fuldstændigt afgørende. Det er meget vigtigt at vores politikere agerer hurtigt, og forlænger hjælpen.”

"Der er altid ekstremt store krav til FCK fra fans og medier, og det lærer man også meget af at skulle håndtere."

Ståle Solbakken, Manager i F.C København