Den er kommet for at blive, den gør mange ting lettere og der er hundredevis af gode ting, at berette om den. Men synes du, at din telefon stjæler for meget af din tid? Så skal du læse videre.

Det handler om dit flow!

Mobilen er en forstyrrende faktor i vores liv. Vi har selv arbejdet med udtrykket “at gøre sig umage”. Men for at gøre sig umage, skal du finde dit flow. Her kan mobilen være en frygtelig forstyrrende faktor i vores liv. For mange er det at “være i flow og være koncentreret en mangelvare i vores liv. Vi kan ikke nå frem til, at være kreative eller tænke noget genialt, hvis flowet ikke er der.

Det er sværere end vi tror. Men lad os prøve! Det plejer at være en god start.

I denne artikel får du 4 gode råd, og en test på 4 dage. Er du klar?

DIT LIV ER, HVAD DU GIVER DIN OPMÆRKSOMHED.


Først de gode råd:

1) Mind dig om følgende: Din tid og opmærksomhed er det smukkeste at give til andre. Skriv det ned. Den tid du bruger på din telefon, går fra andre og mere dyrebare ting, du hellere vil bruge din tid på. 

2) Køb et vækkeur, så du ikke skal røre ved din telefon som det første, når du vågner.

3) Hvilke notifikationer får du?
En af de værste syndere, indenfor afhængighedsskabende adfærd på mobilen er dine notifikationer. Dine apps “lever” af at du bruger dem, derfor bruger de naturligvis alle tricks.

Hvis du har en iPhone, så gå i indstillinger -> Meddelelser og gå alle dine apps igennem. Vælg kun de mest nødvendige.

4) Hent appen “Moment”
Moment er en gratis app, som giver dig et præcist indblik i dit daglige mobilforbrug. Måske er det meget sundt for dig, at finde ud af hvor mange minutter eller timer du bruger på de forskellige apps? Du har mulighed for at sætte et loft på dit forbrug. 

Klar til test?

Dag 1.
Alle søvneksperter siger det: “Mobilen skal ud af soveværelset”. Det skal du starte på allerede i dag. Drop den en time før du skal sove, og til en time efter du er stået op.

Dag 2.
Træn din opmærksomhedsevne. Vælg tre hele timer i træk, hvor du ikke kigger på din mobil.

Dag 3.
Gentag fra dag 2. Vælg tre hele timer i træk, hvor du ikke kigger på din mobil.
Sæt for første gang tidsbegrænsning på dit forbrug. ( Hent appen Moment, eller se det i “Skærmtid”, hvis du har en iPhone. 

Dag 4.
Gentag fra dag 2 & 3.
Indfør telefonfri zoner derhjemme. Telefonfri zoner er guld værd for din hjerne. Den fjerner behovet for at træffe beslutninger i øjeblikket på bestemte steder. En god start kunne være under alle måltider, hvis det ikke allerede er en regel. 

I kommer let igennem de første 4 dage ;). Glæd jer til næste uge. Der kommer de næste og lidt mere avancerede mobiludfordringer. Følg med på dontt.dk 


Har du læst?

Mød Tivolis afgørende succesdirektør. I hans tid som direktør er Tivoli gået fra et underskud på 50 millioner kr. til et overskud på langt over 200 millioner.

Læs her.