Det danske tøjmærke Les Deux har vokset sig til, at være et af de mest populære danske brands under modeugen. I samme forbindelse tog vi traditionen tro en snak med Kreativ direktør, Mathias Jensen om den kommende kollektion.

Mathias Jensen, beskriv jeres AW18?
Vores AW18 kollektion er præget af de tre hovedelementer; engelske drengeskoler, hooliganisme og fremmedlegionen. Vi har nogle helt klassiske bærende elementer med som den stribede skjorte, logo tee og logo sweatshirts men også tilføjet broderinger og nye materialer. Vores farvevalg er mørke nuancer af rød, blå og brun, men stadig med et casual og klassisk udtryk. Vi har udvidet kollektionen og i vil møde alt fra nye frakker til nye strik og bukser – der er mange gode styles i skal se frem til.

Hvor er inspirationen kommet fra?
Inspirationen til AW18 kommer primært fra England og det engelske udtryk ”Social misfits”. Vi har besøgt England mange gange og er altid vendt tilbage med nye ideer. Vi har taget elementerne fra drengeskolerne, sammenholdet i hooliganisme og fremmedlegionen. De er alle unikke i deres historie og traditioner og fælles for dem er broderskabet der forenes i uniformen. Det har skabt inspirationen til vores kollektion, hvor individer og kollektiviteten af subkulturerne har skabt design processen. De unikke steder vi har besøgt samt de inspirerende og ægte mennesker vi har mødt, har skabt rammen om elementer, form og farvevalg.

Hvilke trends kommer tilbage?
I 2018 tager vi hul på et nyt mode år med spændende tendenser. I AW18 kollektionen har vi kombineret klassiske elementer og bragt vores egen fortolkning af print og striber til det tidløse forår hit. Det består af styles af mørke nuancer, som er ideelle til efterårets mange arrangementer og kan kombineres på kryds og tværs, og skaber en god harmoni. Ellers er det matchende sæt stadig en tendens jeg tror der vil fylde meget. Vi har i AW18 kollektionen designet track suits og sweat pants i klassiske farver der kan kombineres med de mere nedtonede nuancer fra kollektionen.

Hvis man skal investere i en tidløs klassiker, hvad foreslår du så?
Jeg er kæmpe fortaler for gode og simple basics. Jeg kan peronligt godt lide at have lidt af hvert i min garderobe, men mest af alt; en hvid oxford skjorte, en hvid t-shirt og et par hvide sneakers. Med simple basics kan man nemt kombinere og sammensætte forskellige styles uden det bliver for kedeligt. Farverne holder jeg generelt meget simple og er; sort, hvid og grå som kan gå igen sæson efter sæson.

Hvordan ser din modeuge ud?
Den bliver ret stille og rolig. Jeg har været i Firenze og Berlin til modemesse, hvilket har været super inspirerende, hvor jeg har hentet inspiration til de fremtidige kollektioner.

Jeg kommer til at sætte vores messestand op sammen med Les Deux teamet i Bella Centret, som tager udgangspunkt i de mørkeblå farver og dybe trænuancer fra vores univers. Det bliver tre spændende dage, hvor der er fokus på viden og salg af vores AW18 kollektion omringet af vores venner, bekendte og forhandlere. Ellers kommer jeg til at sidde med design udviklingen af SS19.

I er lige kommet med jeres SS18. Hvad har i sendt på gaden til os?
Vores SS18 er vores mest sanselige og romantiske kollektion til dato. Kollektionen er inspireret af det legendariske latinerkvarter, hvor vi har kombineret mangfoldighedens farver med den klassiske og stilrene parisiske mode. Vi har udvidet vores kollektionen og bragt mere vovet og farvestrålende styles ind som i vil møde i vores hoodie, caps og strik.

Der er helt klart noget for en hver smag.
Se alle Les Deux nyhederne her )

Hvad er din egen favorit fra jeres nuværende kollektion?
Det må være et par af vores nye strik styles. Cashmerino er blevet en af vores populære styles, som er en kashmir og merino blend fladstrik med en helt fantastisk følelse. Den kommer i to nye farver; snow melange og soft purple og dem skal jeg helt sikkert have i garderoben, hvor der vil være plads til at kombinere strikken med diverse frakker og skjorter.

Derudover er vores Como Suit pants kommet i pinstripe. De bliver uden tvivl også en stor del af min forårsgarderobe.
Se bukserne her )

Hvordan står det ellers til hos Les Deux?
Vi har travlt og er i gang med spændende og nye projekter. 2018 bliver et spændende år for os hvor vi er i konstant udvikling med at ekspandere til nye markeder. Derudover har vi fået nye spændende samarbejdspartnere i Storbritannien og USA, som virkelig er inspirerende at arbejde sammen med, samt et nyt og udfordrende marked vi glæder også til at blive en del af.