En af de mest legendariske “boder” i Tivoli er uden tvivl “Andedammen”. Millioner af børn har fikset i “andedammen”, og vundet alt fra en påfuglefejr til en stor bamse.
Den har de sidste 50 år været drevet af Linda Bonnén, men det er slut nu. Efter hun har rundet 71 år, så har hun besluttet at gå på en velfortjent pension. Hun har aldrig arbejdet andre steder end i Tivoli. Hun startede faktisk som 10-årig, hvor hun hjalp sin mor i grillboderne.

Som altid hylder vi de store københavnske personligheder, og Linda er uden tvivl en af dem. “Sammen om København”.

Tivoli fortæller om Linda: 

Linda Bonnén må betegnes som værende en sand institution, når man taler Tivoli, for hun kan nemlig prale af at have arbejdet hele sit liv i Tivoli. Allerede som tiårig hjalp hun sin mor med arbejdet i grillboderne, og senere fik hun efter at have været en tur omkring universitetet sin egen bod i Tivoli.

Så snart du træder ind foran disken i Linda Bonnéns bod, lurer spændingen om, hvorvidt det denne gang bliver den helt store gevinst eller ej. Det er en børnevenlig bod, hvor de røde ænder, der svømmer rundt i det lille bassin med den rigtige farvekombination kan udløse den helt store gevinst eller blot en mindre trøstepræmie. Det kan for eksempel være en af de berømte påfuglefjer, som der indkøbes knap 10.000 af om året, mens ænderne i bassinet udskiftes hvert år.

Linda Bonnén siger:
”Jeg bor i bygningen lige overfor Tivoli, og jeg har altid været glad, når jeg gik herind om morgenen. Og nu ser jeg frem til at komme herind som tidligere kollega for jeg kan ikke helt slippe forlystelseshaven. At skulle stoppe i Tivoli har ikke været nogen helt nem beslutning, for jeg har altså være glad for alle de millioner af børn der har fisket i min Andedam, men nu har jeg det rigtig godt med tanken og glæder mig helt vild til at få mere tid”. 

Linda Bonnén fyldte 70 år den 2. august sidste år, så hun kunne egentligt godt have været gået på pension tidligere, men kontrakterne er alligevel løbende blevet forlænget. Nu giver hun nøglerne videre med udgangen af årets sommersæson. Og planen er at Tivoli selv overtager den ikoniske Andedam, hvor millioner af børn gennem generationer har fisket efter ænder. Andeboden åbnede første gang i forbindelse med Tivolis 125-års jubilæum i 1968.

Privat
Linda Bonnén færdiggjorde sin studentereksamen tilbage i 1968 og har siden studeret en række fag på universitetet. Men hun valgte i sidste ende en anden retning og mødte senere sin mand, billedkunstner Peter Bonnén, igennem sit arbejde bag disken i Andedammen. I dag er parret gift og har en søn sammen.

"...nu ser jeg frem til at komme herind som tidligere kollega for jeg kan ikke helt slippe forlystelseshaven."

Linda Bonnén