Interview fra 2017 med Andreas Cornelius.

I denne udgave af Københavner-profilen, kommer du tættere på den 23-årige Andreas Cornelius. Den bomstærke angriber fra FC København, der, bortset fra en velkendt smuttur til Cardiff, har spillet i FC København fra han var 13 år.

Andreas Cornelius har udviklet sig til at være en af nøglespillerne for de danske mestre og med en københavneropvækst, er han også en af de ansvarlige for, at klubbens nye spillere lærer København at kende.
Vi satte os en formiddag med den altid søde og imødekommende unge mand til en snak om “øst og vest”. Vi nåede både forbi ungdomstiden, dårlig tøjstil, “forholdet” til Brøndby, og hvor man finder byens kaffe på kun 10 spørgsmål!

Lad os bare sætte i gang!

1) Er I (københavnerne) gode til at integrere de nye, der kommer til klubben?
Jeg synes, at vi er gode til at tage imod dem. Selvfølgelig kommer de til et hårdt konkurrencemiljø, men udenfor banen viser vi dem København, hvor de gode steder er at spise, og hvor man f.eks. kan købe noget fedt tøj. Det er tit nødvendigt….:)
Ta` f.eks. en som Verbic. Den der frisure og det tøj han troppede op med i starten…………. Nu har han fået lidt mere styr på det. Zanka har hjulpet ham en del, tror jeg.

Men de sværeste er næsten jyderne. De holder lidt mere fast. Det er umuligt at omvende en nordjyde som Kasper Kusk, lyder det med et stort grin fra Cornelius.

2) Du startede selv som 13-årig i FCK (KB), og er af de talenter, der er gået hele vejen fra FCK School of Excellence. Hvordan har den “rejse” været for dig? 
Først og fremmest, så er KBs anlæg helt fantastisk. Her har jeg godt nok brugt mange timer. Det er bare et godt sted. Det fedeste anlæg i Danmark på en god adresse med gode baner og venner ….. og selvfølgelig en pool om sommeren.

3) Har der været en nøgleperson for dig i karrieren? 
Hvis jeg kun skal pege på en, så er det uden tvivl Brian Riemer. (Nuværende U-19 cheftræner for FCK)

4) Hvem ser du som jeres største konkurrenter til guldet de kommende år? 
Brøndby og Midtjylland tror jeg.

5) Mht. til Brøndby? Når man har spillet i KB / FCK i så lang tid, som du har, hader man så Brøndby? 
Nææ, jeg er lidt ligeglad med dem. I min tid som senior, har de aldrig rigtig været en konkurrent til noget som helst.
De er selvfølgelig kommet lidt mere med nu, men ja… jeg er lidt ligeglad med dem.

6) Hvad er den største forskel på den Andreas Cornelius, der tog afsted, kontra den Andreas Cornelius, der er kommet hjem (fra Cardiff)?
Jeg er stadig en glad dreng. Det var jeg også derovre.
Men jeg lærte selvfølgelig en masse praktiske ting. Jeg fortryder det ikke på nogen måder. Det var en fin oplevelse.

7) Har du ambitioner om at komme afsted igen?
Selvfølgelig! Jeg har under 2 år tilbage af min kontrakt nu, men der er stadig mange ting, jeg skal opnå i FC København.
Når jeg skal afsted, så vil jeg rigtig gerne til en by, der minder om København. En by, hvor der sker lidt.

8) Hvad er dine ambitioner med FCK?
Vi skal videre mod Ajax. Det er min ambition her og nu. Der sker bare noget i kroppen til de kampe. Det er altså bare noget andet, at møde Leicester, Porto osv. end at stå på det der stadion i Sønderjylland for 10. gang. Men når det er sagt, så vil vi vinde alle vores kampe og resultaterne i hele denne sæson bakker godt op omkring den målsætning.

9) Hvor mange mesterskaber vinder FCK de næste 3 år?
Jeg tror, at vi vinder 3.

10) De hurtige til Andreas Cornelius:
Byens bedste kaffe: Original Coffee på Bredgade og No. 11. De har altså mange lækre ting til kaffen:)
Byens bedste spisested: Åh, den er svær. Jeg elsker alt fra burger til michelin.  Men resturant llama.. min lillebror er i øvrigt kok derinde, så der kommer tit lige en ekstra dessert:)
Yndlingssted i København: PARKEN.