Elpriserne raser! Priserne er eksploderet igennem 2022 på el. Det har allerede haft store konsekvenser og i den mere kuriøse afdeling går det nu ud over en række ikoniske københavnersymboler.

Siden 1936 har Irma haft de ikoniske skilte ved søerne i København. Men det er slut nu. I hvertfald i udvalgte tidsrum.

Både Irma og nemlig.com har nemlig besluttet at slukke for neonskiltene over Søerne.
Irma har valgt, at den ikoniske Irma-høne, der lægger lysæg, og naboskiltene, som blandt andet tæller Irmas Kaffe, fremover skal være slukket fra klokken 16 frem til midnat og mellem klokken 6 og 9 om morgenen..

Irma fortæller, at det gælder alle deres neonskilte med undtagelse af Irma-uret.

Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop. (Som ejer Irma) fortæller:

“Udover at det sparer 40 procent strøm at slukke for skiltene i de tidsrum, er det mest af alt en symbolsk handling. Hvor lang tid? Jeg kan sige det på den måde, at så længe Irmas kunder skal spare på el, gør vi det også.”

Tæt på Irmas skilte er nemlig.com også tilstede. De har også valgt at slukke i en periode. Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i virksomheden, fortæller til Berlingske:

“I nemlig.com har vi valgt at reducere brugen, så vi begrænser brugen af skiltet til visse tidsrum om aftenen. Det gør vi i lyset af den nuværende energikrise, så strømmen kan komme andre til gode i stedet.”

Ingen julelys i år

Siden 1995 har det været en københavnerbegivenhed, at Hotel d’Angleterres storslåede facade var oplyst igennem hele december. I årene før Corona mødte op til 5000 mennesker op alene for at se lyset blive tændt.

Men sådan bliver det ikke i år!
Signe Thorup, PR-manager hos d’Angleterre fortæller nemlig:

“Det er med tungt hjerte, men med forståelse for situationen, at vi i dag har besluttet, at der ikke kommer julebelysning på d’Angleterres facade i år. Julefacaden er vores julehilsen til byen og vores bidrag til at skabe en hyggelig og smuk atmosfære på Kongens Nytorv i den mørke tid. Men i år, hvor alle må spare på energien, kommer der ikke til at være elektriske lys på facaden.”

Til gengæld har Tivoli valgt, at “el-krisen” ikke får nogen konsekvenser for deres gæster. Tivoli vil blive oplyst som vanligt igennem hele Tivolis julesæson.


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld gratis her.