I dag står jeg med en BA i Jura, og har valgt at tiden er moden til at holde pause fra studiet, til at gåall in på iværksætteri og Et al Design.
Det er første gang i lang tid, at jeg nu ikke skal være på en uddannelse og være sikker på,  at der tikker en SU ind hver måned. Det er på den ene side utrolig skræmmende, men på den anden side glæder jeg  mig til at se hvor langt vi kan drive vores virksomhed.

Om man, som jeg tidligere har skrevet om her, træner til at gennemføre en ironman (der er nu under to uger til, og jeg skal nok fortælle vidt og bredt om hvordan det går), man er iværksætter og kæmper for at etablere sig på et konkurrencepræget marked eller blot generelt søger at realisere et mål eller ‘sig selv’ – som det nærmest forventes i vores velfærds- og overflodssamfund.

Når man fokuserer skarpt på et mål, kommer man nemt til at isolere sig – fra andre og fra andre tanker og perspektiver. Man ser kun det ene mål og glemmer at lytte til andre og ofte også til sig selv. Og selv hvis man lytter til hovedet, sker det at man glemmer kroppen – især når man træner hårdt fysisk.

For ikke så længe siden mødte jeg den svenske fodboldspiller Johan Elmander da han vendte tilbage til Brøndby IF. Det er vel 10 år siden vi sidst talte sammen, dengang vi begge var hos de blå-gule. Johan er et af de mest sympatiske mennesker jeg har mødt, og derfor var jeg også meget ked af at høre at han for ganske nylig havde mistet sin far til kræften – endda efter et meget kort forløb hvor der næppe har været tid til at bare at forstå hvad der egentlig skete.

Det fik tankerne tilbage til da jeg selv mistede min far, og selv om omstændighederne var noget anderledes her, og det ikke var kræft, tænker man altid ”Kunne jeg have gjort noget – eller bare gjort noget anderledes?”.

En af mine venner samler hvert år en stadig voksende flok til en løbetur rundt i Københavns gader. Han kalder det et Fun Run, og det er nu femte år i træk det afholdes. Formålet er ganske enkelt: Vi løber sammen for at have det sjovt og for i fællesskab at være aktive i kampen mod kræft! Det er vigtigt.

Der bor 5,5 millioner i Danmark, statistisk set vil en tredjedel få kræft, men 50 % af disse kræfttilfælde kunne være forebygget. Og her er du faktisk nummer 1.

Tjek whoisnumberone.dk, tag testen for at se hvad du kan gøre i din hverdag for at forebygge kræft – og snør så løbeskoene og stil til start onsdag den 20. august kl. 18, det tager kun 5 km. Her er vi alle nummer 1.