Den aarhusianske ur-virksomhed Ditur med tvillingerne Kasper og Mikkel Dissing i spidsen fortsætter den massive vækst. Men for virksomheden har det også været vigtigt at foretage de rette investeringer både for virksomheden, men i særdeleshed også for personalet.

Et af de helt store projekter er langt om længe færdiggjort. Ditur er efter et 2-årigt byggeprojekt flyttet ind i deres nye domicil. Det nye sted ligger kun nogle få hundrede meter fra det gamle. Men der stopper sammenligningerne også. Ditur går fra at have 750m² til 6.000 m². Heri er der selvfølgelig både lager, kontor og showroom, som man traditionelt kender det. Men for ejerne Kasper og Mikkel Dissing har fællesskabet været det vigtigste i forbindelse med flytningen. Så selvom man sidder lidt længere fra hinanden, er der prioriteret en masse sociale aktiviteter i domicilet. Det rummer nemlig både padelbane, bordtennis, fitness rum og store loungeområder. Derudover er der en stor restaurant, hvor medarbejderne selvfølgelig indtager deres daglige frokost – men som de også har mulighed for at låne til fx private fødselsdage. 

Domicilet på 6.000m² rummer alle aspekter af virksomheden, både lager, kontor og et stort showroom er samlet under ét tag. Særligt et større showroom i forbindelse med lager og kontor har stået højt på ønskelisten, så kunderne kan bydes velkommen i et inspirerende miljø, hvor urene kan vises flot frem.

I forbindelse med åbningen tog vi en snak med Mikkel Dissing.

"Her er ingen begrænsninger for Diturs potentiale. Det gælder både for vores medarbejdere og for de nye markeder.."

Mikkel, Først og fremmest. Hvorfor var det tid til at flytte kontor?

Det var en nødvendighed for os. Vi var løbet tør for plads, og alle kvadratmeter var udnyttet til skrivebordspladser eller lager. Vores resultater er drevet af vores medarbejdere, og det er dem, der hver dag kæmper for at indfri vores målsætninger. Derfor er vi nu rigtig glade for at kunne give dem de faciliteter, rammer og den plads, de fortjener.

Vi får en ny lækker arbejdsplads, der kan sikre at vi fortsat kan holde fede fredagsbarer med plads til alle, padel-tuneringer og beachvolley til næste år.

De nye rammer sikre samtidig at vi ikke skal tænke over pladsmangel i lang tid fremover, og er med til at bane vejen for at vi nu kan være ekstra ambitiøse omkring vores vækst, hvor vi håber på i starten af det nye år at åbne 10 nye markeder. Det havde måske ikke behøvet at være så stort på nuværende tidspunkt, men det giver os en vis ro. Det har været en lang proces at bygge sit eget domicil.

Men det gør, at vi ikke skal flytte de næste 10 år, mindst. Her er ingen begrænsninger for Diturs potentiale. Det gælder både for vores medarbejdere og for nye markeder. Vi åbner 10 nye markeder (lande) herfra Aarhus i starten af næste år. De her omgivelser giver os plads til at kunne omsætte for en milliard danske kroner, som er en realistisk ambition for os.

Hvorfor valgte I at bygge selv?

Der er altid en betydelig større risiko for ejerledere at bygge selv ift. til f.eks. at leje sig ind et sted. Vi har geninvesteret mange af de penge, som vi har tjent i det her domicil.
Men vi var glade for området (red. få kilometer udenfor Aarhus), og der var en stor grund til salg.
Det gav os mulighed for at bygge meget specifikt, og bygge et kontor, der passede præcis på de ting som virksomheden og vores medarbejdere manglende. Det at kunne skræddersy domicilet til Ditur, har været af afgørende betydning for os.

"Vi har geninvesteret mange af de penge, som vi har tjent i det her domicil."

Er det så blevet, som I drømte om?

(… et stort smil..) Altså vi har jo skullet tage 1000vis af beslutninger. Efter endt byggeproces, som man troede var det største, så kom der jo alt muligt andet, vi skulle forholde os til på kort tid. Det er jo alt fra møbler, gardiner og til helt lavpraktiske ting til vores sociale miljøer. Men jo. Vi er vildt glade for det og super stolte over, at vi er kommet i mål. Nu handler det om at bibeholde vores stærke kultur og arbejde videre på vores gode miljø, selvom man ikke skal gøre sig store forhåbninger om at slå mig i padel… 😉

Kan du sige noget om, hvordan I har opdelt de 6.000 m²?

Det er, som du selv sagde i lager, kontor, showroom og de sociale muligheder, som du nævnte i starten.
Vi sidder i et relativt åbent kontormiljø, hvor cheferne sidder ude i afdelingerne. Vi har så valgt at lave en række enkeltmandskontorer, hvor folk der har brug for at trække sig lidt kan sidde. Det har været et stort ønske at have den mulighed i stedet for fx at arbejde hjemmefra. Det giver mulighed for at sidde i helt ro, men stadig få frokost eller gå en tur i fitness efter arbejde. Vi er ca. 100 ansatte, hvor omkring halvdelen sidder på kontoret.

De første indtryk fra kontoret


Tilmeld gratis!

Få en ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.