Opdateret! Nyt i sagen!

Bedst som man troede det var på plads, så har Alternativet udsat sagen. 7 års debat var åbenbart ikke nok for dem.
Det står klart, efter at medlem af Teknik- og Miljøudvalget Troels Christian Jakobsen (AL) mandag har brugt sin mulighed for at standse sagen i udvalget.

Det betyder, at Teknik- og Miljøforvaltningen ikke kan gå videre med sagen, før borgerrepræsentationen har stemt om sagen. Det forventes, at Borgerrepræsentationen skal behandle sagen på et møde i april 2024.

Vi følger sagen.

Vejen til et nyt og mere moderne Palads har været 7 år undervejs. Men noget tyder på, at der snart kan træffes en endelig beslutning. Massevis af forslag og endnu flere protester
kan nemlig være slut, da man nu er klar til en proces med politisk godkendelse. Teknik- og Miljøudvalget er nemlig startet på den såkaldte startredegørelse for Palads. Startredegørelsen er altid det første inden man kan åbne op for nedrivning. Dvs. det er første skridt inden det nye byggeri kan begynde.

I følge Magasinet KBH drejer det sig om en revideret version af den version der hedder “Klassisk Palads”. Det er den som der er et billede af nedenfor i denne artikel. Magasinet KBH fortæller at den beholder det originale indgangsparti med en replika af den nuværende facade sat udenpå en helt ny, højere bygning.

Palads

Det nye Palads kommer til at rumme 9 etager!

I det seneste oplæg fra den ikoniske københavnske biograf kommer byggeriet til at blive 16 meter højere end tidligere. Dvs. den kommer op på at blive 36 meter høj. Til sammenligning er “naboen” Axel Towers 61 meter. I alt kommer der til at være 9 etager. Den nye bygning skal efter planen følge samme grundplan som det nuværende Palads, men på gadeniveau vil facaden blive mere ensartet og strømlinet, end den er i dag. Samtidig vil man droppe de nuværende trapper og sokler, så der bliver adgang til bygningen via alle indgange uden at man skal skifte fra gadeniveau.

Nordisk Film planlægger at udleje størstedelen af selve bygningen til erhverv, mens den nye Palads-biografs sale kommer til at befinde sig under jorden i ned til 25 meters dybde.

I alt ønsker Nordisk Film at bygge 10.300 etagemeter under terræn.

Foto: Cobe


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.