Hvis man troede, at der ikke skete noget i Skive, så kan man godt tro om igen. Du finder f.eks. et af de mest ambitiøse bæredygtige projekter. Projektet og virksomheden er egentlig fra England. Men en række lokale iværksættere har netop gennemført en investering i selskabet på et større 2-cifret millionbeløb.

Virksomheden hedder Unwasted Ltd og fokuserer på patenterede teknologistyrede løsninger der genovervejer, hvordan vi bruger affald til at bidrage til at tackle vores åbenlyse klimakrise.

Aftalen indebærer, at det britiske selskab forpligtiger sig til at opføre det første store produktionsanlæg på Skiveegnen. Det medfører blandt andet at den første Full Scale-fabrik placeres på GreenLab Skive.

Her følger en præsentation af projektet, som Dontt.dk vil følge løbende. Vi tror nemlig på det er teknologi der skal “redde” os fra den åbenlyse klimakrise.

Unwasted Ltd. fokuserer på patenterede teknologistyrede løsninger der genovervejer, hvordan vi bruger affald til at bidrage til at tackle vores klimakrise.

Unwasted Ltd. ’s oprindelige innovative produkt – Neverwaste™ – er en konstruktions-plade af høj kvalitet, der tilbyder et fuldstændigt bæredygtigt fiberbaseret alternativ til konventionelle plader lavet af træ og harpiks. De konventionelle plader er giftige at producere og bruge, og er næsten umulige at bortskaffe ansvarligt. Neverwaste™ er fremstillet udelukkende af affald, uden brug af lim eller toksiner og kan omdannes til nye plader, når de er udtjente, hvilket gør det til et “pure play”-produkt, med cirkulær økonomi og enestående miljømæssige egenskaber.

Virksomheden Unwasted Ltd. har konstrueret et pilotanlæg i Wales (UK), hvorfra det vil igangsætte produktion af Neverwaste™ – paneler til kommerciel brug og samtidig være vært for design og teknisk forberedelse, for det foreslåede anlæg i fuld skala ved GreenLab Skive. Det er planen, at dette pilotanlæg i forbindelse med etableringen ved GreenLab Skive skal flyttes sammen med den nye fabrik, således den fortsatte udvikling vil foregå der. Den danske investering er det første skridt i en ambitiøs plan om at udrulle denne teknologi i stor skala internationalt ved at bruge det forestående produktionsanlæg på GreenLab Skive som eksemplarisk anlægsdesign.

Etableringen af fabriksanlægget stemmer også helt overens med målene i GreenLab ’s Symbioses Energy-program, da anlægget vil styrke produktionsprocesserne med vedvarende energi, spildvarme og vand.

Bertel Gantriis, talsmand for den danske investorgruppe udtaler:

“Vi er stolte over at have udvidet vores forhold til Unwasted Ltd som et middel til at understøtte en betydelig udvikling i vores region gennem et produkt med cirkulær økonomi, der vil skabe lokale jobs og gøre det muligt for GreenLab, at ekspandere yderligere. Den lokale opbakning til dette meget spændende projekt, skal ses som et ønske fra investorerne om at styrke en mulig vækst på Skiveegnen”.

Rod Fountain – CEO for Unwasted Ltd. – udtalte, at han var meget glad for at indgå en aftale i Skive, da infrastrukturen for vedvarende energi kombineret med målbevidst vilje til at fremme virksomheder med cirkulær økonomi, gjorde det til et markant valg for virksomhedens første hovedanlæg i Europa. “Vi har været enormt imponerede over den fremadrettede holdning hos kommunen i Skive og GreenLabs ledelse”, sagde Fountain, “og vi ser frem til at opbygge en global forretning fra vores base i Danmark.”

Den planlagte nye fabrik vil drage fordel af teknologioverførsel fra det britiske pilotanlæg og vil ligge på et 75.000 m2 stort grundareal ved GreenLab i Kaastrup.

Med et produktionsareal på ca. 15.000 m2, vil driften ved fuld kapacitet generere jobs til niveau 100 fuldtidsansatte – selvfølgelig med tillæg af den spin-off, der vil være til de lokale forretninger, håndværkere, skoler, m.v.

Der er en stærk og voksende efterspørgsel efter grønne og bæredygtige produkter og materialer inden for møbler, køkkener, gulve og byggeri. Denne væsentlige ændring er også drevet af ny europæisk lovgivning og forbrugeradfærd og skaber betydelige kommercielle muligheder for Neverwaste™, når det først kan produceres og distribueres i fuld skala.

Det netop stiftede danske Holdingselskab, er etableret af en mindre gruppe lokale erhvervsdrivende, der brænder for bæredygtighedstankerne, samt det faktum at kunne gøre noget for Skiveegnen.

Flere af de deltagende investorer er allerede involveret i andre bæredygtighedsprojekter og der hersker ingen tvivl i gruppen af investorer om, at grøn energi, bæredygtighed og Cradle to Cradle er begreber, vi umiddelbart står overfor og i fremtiden vil komme til at beskæftige os væsentlig mere med.

Det aktuelle projekt vil helt igennem være et synonym for netop foranstående 3 begreber!

Deltagende investorer er:

• Holdingselskabet af 15. april 1999, ved direktør Bjarne Vium, Aarhus

• H.J. Invest ApS., ved direktørerne Hans og Jens Bak Ibsen, Balling

• GNO ApS., ved direktørerne Poul B. Nielsen, Gert Olsen og Peter Graversen

• MKM Holding ApS., ved direktør Mikael K. Madsen

• Henrik Eriksen Holding ApS., ved direktør Henrik Eriksen

• Henrik Lund Holding ApS., ved direktør Henrik Lund

• The Real Estate Company Trylleskoven Invest A/S., ved direktør Jens Hjort, m.fl.

• BG Invest A/S, ved direktør Bertel Gantriis


Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.