Danske Bank åbnede i år dørene til deres splinternye hovedkontor i hjertet af København, beliggende i den imponerende bygning i byens nye bydel, Postbyen.

Flytningen kommer efter, at banken i 149 år har haft sit hovedkontor på Holmens Kanal. Beslutningen om at flytte blev truffet i 2014. Det nye hovedsæde bliver daglig arbejdsplads for mere end 6.000 medarbejdere og er dermed blandt Danmarks største sammenhængende arbejdspladser.

Det nye hovedkontor dækker et samlet areal på hele 69.830 m² og er designet af det københavnske arkitektfirma Lundgaard & Tranberg.

Michael Kvist fra Lundgaard & Tranberg har tidligere sammenlignet opbygningen af domicilet som en klassisk dansk boligkarré. På billedet her giver det mening hvad han mener.


Danske Bank
Postbyen

Så stort er det og her ligger det!


Bæredygtighed har haft en høj prioritet

En klog mand sagde engang, at med evner følger også forpligtelser. Bæredygtighed har haft høj prioritet med valget af materialer, energiforbrug og tilgængelighed til offentlig transport – herunder sit eget busstoppested og nærhed til hovedbanegården.

Det nye hovedsæde er certificeret efter den prestigefyldte bæredygtighedsstandard, LEED Gold. Interiøret afspejler bankens nordiske arv med gulve i egetræ, støbt beton og vægge beklædt med fyrretræ. Bestyrelsen har fra begyndelsen sat mål om at etablere Danske Bank som en ny standard for, hvordan en finansiel institution kan operere i en stadig mere bæredygtig og digital verden.

En mere åben bank

Det nye hovedsæde i Postbyen præsenterer en arkitektonisk struktur, der er åben og transparent. Dette har været centralt for Danske Bank, ikke kun med fokus på dagligdagens facilitering af videndeling og samarbejde blandt medarbejderne, men også som en åben invitation til omverdenen. Caféen, drevet af den populære kaffekæde Original Coffee, er tilgængelig for alle og omgivet af fine faciliteter.

Original Coffee Postbyen
Danske Bank

Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.