Det danske startup CathVision med Mads Matthiesen i spidsen har netop sikret en investeringsrunde for 100 mio. kr. til medicinalvirksomheden. CathVision har udviklet et redskab, som sporer hjerterytmer, så læger nemmere kan foretage kirurgiske indgreb.

I samarbejde med Berlingske kan du her møde Mads, som fortæller om de store ambitioner. Denne artikel er skrevet af Sebastian Persson.

Du kan lidt længere nede i denne artikel få gratis adgang til berlingske.dk i en hel måned.

Den danske iværksættervirksomhed CathVision har netop lukket en stor investeringsrunde, der skal sætte turbo på virksomhedens videre udvikling.

Det drejer sig om investering på omkring 100 mio. kr. blandt andet fra en række eksisterende private investorer samt Vækstfonden.

CathVision har udviklet og sælger et medicinalprodukt, der bruges på blandt andet hospitaler i forbindelse med hjerteoperationer. CathVisions teknologi gør det muligt for lægen at se helt små signaler og rytmer i hjertet, hvilket kan være yderst fordelagtigt under en operation.

Det kan blandt andet være ved en operation, hvor en patient skal have fjernet et stykke hjertevæv, der forstyrrer hjerterytmerne.

»Vores system hjælper lægerne med at se de helt små hjertesignaler, dér hvor lægen skal behandle helt lokalt inde i hjertet. En sådan behandling kan, når den er succesfuld, betyde, at patienten kan undvære noget medicin, patienten ellers skulle tage resten af livet, ligesom det reducerer risikoen for følgesygdomme betragteligt,« siger adm. direktør i og stifter af CathVision, Mads Matthiesen.

Han forklarer, at den nye investering skal bruges på tre ting:

Kliniske studier, markedsgodkendelser i USA og Europa samt færdiggørelsen af en version to af produktet.

Mads Matthiesen har været i gang med virksomheden fuld tid i seks år. Hele tanken var at lave et produkt, der kan hjælpe med at kurere rytmeforstyrrelser i hjertet, som også kaldes hjerteflimmer.

SATSER PÅ USA

Virksomheden hentede også en mindre investering i 2017, da man gik fra kun at lave fysiske produkter til også at udvikle software. Dengang var de tre medarbejdere. Nu er de 16 i København og også et par stykker i udlandet.

»Vi har allerede aftaler med en række hospitaler, som tester produktet, og nu skal vi konvertere dem til betalende kunder.«

CathVision oplyser, at der i Europa og USA samlet er omkring 20 mio. patienter, hvor behandlingen kan være relevant, og der foretages cirka en halv million behandlinger årligt.

»Der er behov for at effektivisere procedurerne inden for de her behandlinger, så det er en prioritering på mange hospitaler,« siger Mads Matthiesen, der forklarer, at coronakrisen ikke har haft så stor en indflydelse på virksomheden og finansieringsrunden.

»Vi startede finansieringsrunden i september sidste år, så al forarbejdet var klart. Investorerne havde heldigvis besluttet sig, inden coronakrisen for alvor kom, så vi var heldige med timingen. Jeg håber, vi kan rejse til USA og starte dér i slutningen af året eller begyndelsen af næste år,« siger han.

Ideen til virksomheden opstod i 2010, da Mads Matthiesen var på et udvekslingsophold på University of Maryland i USA, hvor han og en gruppe andre ingeniørstuderende udarbejdede en prototype sammen med en læge. Frem til 2014 var virksomheden på projektniveau, mens det derefter blev muligt at gå fuldtid.