Søndag d. 3. november kan du hjælpe. Der holder Dansk Flytningehjælp nemlig landsindsamling, hvor du har mulighed for at hjælpe verdens 70 millioner flytninge i verden.

Selvom det er en brugt sætning og skræmmende trist, er der brug for din hjælp som aldrig før.

  • I Bangladesh kæmper rohingyafamilier for at overleve verdens største flytningelejr.
  • I Yemen mangler millioner af mennesker mad, og er truet på livet.
  • I Syrien er millioner af familier stadig på flugt fra den forfærdelige borgerkrig.

Dansk Flytningehjælp: Private tilsyn er noget af det vigtigste. 

Annette Spanggaard, direktør for Dansk Flygtningehjælps kommunikation- og indsamlingsafdeling, fortæller til dontt.dk, hvor vigtige pengene er fra indsamlingen:

“Det er nogle af de vigtigste penge, som vi får. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor vigtige, de er. Alle donationer og samarbejder er fantastiske for os, men penge, der kommer fra private folk, kan komme ud at arbejde med det samme. Det er faktisk dem, der redder flest liv. Vi kan hjælpe akut med de penge. Så jeg kan slet ikke understrege, hvor vigtige de er.”

Annette Spanggaard understreger flere gange, at man stadig mangler indsamlere. Du kan tilmelde dig her, hvis du vil hjælpe med at samle ind.
Det tager 2-3 timer, og du kan selv vælge din rute.

 

Sidste år samlede danskerne 13 millioner kr. sammen i indsamlingsbøsserne....

POPSTJERNE DESIGNER T-SHIRT OG MULEPOSE....

Ihan Haydar

Ihan Haydar (kendt fra bandet L.I.G.A, tv-vært og tøjdesigner) kom selv til Danmark som flytning fra Irak. Hun har i år designet både en mulepose og en T-shirt til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

Dansk Flytningehjælp fortæller videre:

Alle, der går for verdens flygtninge og samler ind til Dansk Flygtningehjælp søndag den 3. november, kan i år svinge en moderne mulepose med det grafiske tryk ”Peace” på engelsk, arabisk og kinesisk, over skulderen.

Popstjernen Ihan Haydar har nemlig valgt at støtte Landsindsamlingen ved at stå for årets design:

”Jeg ville lave et design, der understøttede den gode sag med et varmt og vigtigt budskab. Derfor har jeg skrevet ”Peace” på tre forskellige sprog. Og så ville jeg også bare gerne lave noget, der så godt ud,” fortæller Ihan Haydar med et smil.

Og mens muleposen altså gives eksklusivt til de indsamlere, der går på gaden søndag den 3. november, kan T-shirten med det samme budskab nu købes for 199 kr. i Dansk Flygtningehjælps webshop.

Flygtninge skal have tag over hovedet

Overskuddet fra salget af T-shirten går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling.

I år går pengene i særlig grad til at sikre, at flygtninge kan få tag over hovedet. For alle mennesker har brug for et hjem for at overleve – uanset om det består af mursten, plastik, ler eller bambus.

Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvet sammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet. Og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

Det gik pengene til i 2018:

Sidste år samlede danskerne 13 millioner sammen i indsamlingsbøsserne. Det gjorde en kæmpe forskel for mennesker på flugt. Der blev delt telte og nødhjælp ud i Yemen, samt sikret adgang til hospitaler og rent drikkevand. I Syrien blev der renoveret tusindvis af midlertidige boliger, hjulpet børn i skole og forældre i arbejde. I konkrete tal kan det nævnes, at der i verdens største flytningelejr i Cox’s Bazar i Bangladesh blev uddelt materialer til at bygge over 23.000 hytter.
Så det kan ikke siges nok. Pengene hjælper virkelig!