Lørdag d. 10 oktober kl. 8.24 tikkede nyheden ind på F.C. Københavns website om Ståle Solbakken.

Kort forinden havde selskabet bag sendt meddelelsen ud til Fondsbørsen. Beskeden var kort, men klar: “F.C. København har dags dato ophævet samarbejdet med manager Ståle Solbakken.”

Bestyrelsesformand for PARKEN, Bo Rygaard uddybede på pressemødet: 
“Vi har fyret Ståle på grund af den sportslige udvikling i 2020. Vi har været enige om, Ståle og jeg og alle omkring os, at den har været meget usædvanlig for F.C. København og meget utilfredsstillende. Der har været et par enkelte positive momenter i Europa League-gruppespillet mod Istanbul Basaksehir og mod Manchester United. Men ellers har Superligaen været en stor skuffelse. Det var en stor skuffelse, at vi ikke gik videre til det nye gruppespil i Europa League, og så har opstarten i Superligaen heller ikke været tilfredsstillende.”

De store transferoverskud, og hvor meget Ståles afdeling egentlig havde genereret, var nok ikke glemt, men ej heller nævnt.

Den mest vindende træner i dansk klubfodbold:

8 mesterskaber.
4 pokaltitler.
4 kval. til Champions League.
7 kval. til Europa League.

Hvem fyrede Ståle Solbakken ?

Ifølge BT, så var den tidligere FCK-spiller og nuværende bestyrelsesmedlem William Kvist en af hovedarkitekterne bag fyringen.

Om det var hans idé/forslag vil han ikke bekræfte, men på spørgsmålet om, hvor meget indflydelse han havde på fyringen, svarede han:
»Jamen…selvfølgelig kan jeg da forestille mig, at jeg har haft mere betydning end én, som ikke ved så meget om fodbold, men nærmere kan jeg vel ikke komme på det… Ja, jeg har været en del af bestyrelsen omkring det her og har truffet det her valg – og selvfølgelig kigget på det her over lang tid. Omvendt er det slet ikke mig, der alene har truffet den beslutning her – på ingen måde – så det er vel så godt svar, som jeg kan give på det.«

Men at William Kvist fremover får en større rolle i det sportslige set-up er ingen hemmelighed. Medejer Lars Seier bekræfter, at den gamle FCK-kaptajn skal stå i spidsen for at finde den nye træner. Han skriver i en post på Facebook: Det er værd at høre Williams take på situationen. Jeg er helt tryg med ham i spidsen for den proces, der nu sættes igang.”

DNA

På pressemødet blev der talt en del om FCKs DNA, og hvor vigtigt det var, at den blev ført videre.

William Kvist:

”I FCK kan vi ikke garantere resultater, men vi skal være den mest ambitiøse klub i Danmark og de mest ærgerrige i forhold til at udvikle os. Har vi ledere, spillere og medarbejdere, der lever op til det, så garanterer vi også den indsats og de præstationer, der gør, at resultaterne kommer. Det er klubbens DNA. Det er kulturen. Og det er det, som alle spillere og medarbejdere skal vise, at de gerne vil være en del af.”

Bo Rygaard:

”William og Hjalte repræsenterer FCKs fodboldfilosofi og DNA. Der er få, der kender klubben og vilkårene i topfodbold bedre. Vi har stor tiltro til, at de som team kan bringe holdet videre på den rigtige måde, indtil en permanent løsning er fundet. Det arbejde begynder først nu.”

Hvornår snakker Ståle?

Ståle Solbakken har endnu ikke sat ord på sin fyring. Han var hverken tilstede på pressemødet, og end ikke med et citat i FCKs pressemeddelelse.
Bo Rygaard forsikrer dog, at der ikke har eller er nogen nogen konflikt mellem FC København og Ståle Solbakken.

“Man skal lægge det i det, at det er, hvad Ståle og jeg har aftalt. Sådan ønskede Ståle det, og det, synes jeg, er helt fair, siger Bo Rygaard på et pressemøde og fortsætter:

På vej ind ad døren fik jeg spørgsmålet, om der på nogen måden har været nogen konflikt, men det kan jeg afvise 110 procent. Der har ikke været nogen konflikt. Engang imellem kan man være uenige og sådan noget, og Ståle og jeg snakkede også om, at vi fra ledelsen og bestyrelsens side har bidraget til at skabe nogle finansielle rammer omkring Ståle, hvor han har stort set – ikke har fået det, som han gerne ville have det, men har fået nogle meget, meget vide rammer til at agere under. Det har han altid været meget taknemmelig over, og det kan man jo også se med alle de køb, vi har lavet”, siger Bo Rygaard.

"KØBENHAVN HAR EN SÆRLIG PLADS I MIT HJERTE"

Ståle Solbakken i bogen "Løvehjerte".

Kommende norsk landstræner?

Den norske fodboldekspert Jesper Mathisen, der følger landsholdet tæt er ikke i tvivl. I følge VG, så forventer han, at hvis Ståle Solbakken har lyst, så kan han afløse Lars Lägerback som landstræner for Norge. I sær nu hvor Norge har misset chancen for EM i 2021.

Han siger:
“Hvis Ståle vil, forventer jeg næsten, at han bliver den nye landstræner nu. Han har både succes og erfaring på den internationale scene. Han skal kontaktes “ASAP”.