Coronakrisen påvirker ikke overraskende også et af Danmarks mest populære turistmål. I en ny undersøgelse står Bornholm til at miste knap 50 millioner kr. i turistomsætning alene i april måned. Undersøgelsen er lavet af Destination Bornholm og Center for Regional- og Turismeforskning.

Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm siger om undersøgelsens resultater:

“Tallene viser, at situationen er særdeles alvorlig selv med dette konservative bud på konsekvenserne. Bornholm er meget afhængig af turisme, og derfor rammer det også hårdt, når en situation som denne opstår. Jeg håber, at tallene kan være med at til at skabe opmærksomhed omkring Bornholms situation. Det, vi oplever netop nu, vil påvirke ikke bare turismen, men også de erhverv, som er afhængige af en velfungerende turismeindustri, og dermed vil det påvirke øens samlede indtægtsgrundlag”

Vi skal se muligheder

Men kan Bornholm rent faktisk drage “fordel” af, at danskerne er mindre rejselystne de kommende år? Det tror man hos Bornholms Hotels. Direktør Trine Richter er forsigtig optimist:
Til Bornholms Tidende siger hun følgende:

“– Jeg tror, at danskerne kommer til at holde mere ferie i deres hjemland i de kommende år. Det er jeg ret sikker på. Men i den modsatte retning trækker selvfølgelig, at folk er blevet hjemsendt og skal bruge deres ferie nu, mens andre måske kommer på dagpenge, og derfor ikke har råd til overhovedet at tage på ferie senere. Men dem, der kan, tror jeg for en stor dels vedkommende i langt højere grad, end vi er vant til, vil vælge at blive i Danmark.

Og gør man det, kan man vel sige, at så er Bornholm et af de mest eksotiske steder, man kan vælge?

– Ja, og i forvejen er 60 procent af vores marked danskere. Vi så også under muhammedkrisen, at flere holdt ferie i Danmark, så jeg tror, vi får en større andel af danske turrister. Jeg tror også, færre vil tage på skiferie, og det kan måske give os en bedre vintersæson.”

"Jeg tror, at danskerne kommer til at holde mere ferie i Danmark i de kommende år."

Trine Richter, direktør Bornholm Hotels

Folkemødet: Vi afventer

Mens andre store sommerbegivenheder allerede er aflyst, så arbejder folkene bag Folkemødet i følge Bornholms Tidende på, at det afvikles i dagene 11 til juni i år.
Det virker dog mere og mere urealistisk, at regeringen ikke fasterholder et forsamlingsforbud hen over sommeren. Flere af “nøgleaktørerne” til folkemødet har da heller ikke taget stilling til om de overhovedet stiller op, hvis Folkemødet skulle blive til noget.

Kommunikationsdirektør hos Dansk Industri, Marion Hannerup siger: 

“– I øjeblikket kontakter hundredevis af virksomheder os hver eneste dag med spørgsmål og bekymringer omkring coronakrisen. Mange er hårdt ramt og har brug for akut assistance. Al vores energi er derfor engageret i at hjælpe dem bedst muligt i disse svære tider.

– Vores grundlæggende besked er, at man skal følge myndighedernes anvisninger – i DI gør vi det samme. Derfor afventer vi også, hvad myndighedernes anbefalinger er, når kommer lidt tættere på,  Derfor er stadig for tidligt at sige noget om Folkemødet.”

Nogenlunde samme besked kommer fra udviklingschef i Venstre, Anna Marie Hangaard Jensen:

“– Vi afventer. Folkemødesekretariatet har kontakt til sundhedsmyndighederne og ti års erfaring med at arrangere Folkemødet. Dem har vi kontakt med, og vi forholder os til deres udmeldinger, når der kommer nogen.”

NY GUIDE PÅ VEJ!

Cornonakrise eller ej! For tredje år i træk, så udkommer Dontt.dks bornholmerguide. Vi er teamet op med stærke samarbejdspartnere, og præsenterer fra midten af april en masse forskelligt og inspirerende indhold om/fra Bornholm. Vi bringer alt det du gerne vil vide om Bornholm, og alt det som du ikke vidste, du gerne ville vide. 

Ambitionen er at definere et nyt bornholmsk overblik. Et overblik, der fortæller om “Det nye Bornholm”.

Du kommer til at finde guiden her: dontt.dk/bornholm