Med alle butikker og forhandlerled lukkede, står byBiehl med begge fødder solidt plantet i coronakrise. Alligevel sender de deres første smykkekollektion på gaden i 100% genanvendt guld-og sølv i næste uge. Ifølge Charlotte Biehl, CEO og stifter af smykkefirmaet byBiehl, er det nemlig ekstra vigtigt at holde fast i den bæredygtige strategi netop nu, selvom det koster mange penge.

VERDEN ER SKRØBELIG

”Coronavirussen har netop vist os, hvor skrøbelig verden er, og hvor vigtigt det er, at vi tænker på hinanden” siger Charlotte Biehl, CEO og stifter af smykkefirmaet byBiehl, der, ligesom alle andre, står midt i den nuværende coronakrise. Indtil videre drejer det sig om 14 dage, hvor brandets to forretninger i København og Aarhus har været lukkede.

”At holde vores butikker lukkede er en kæmpe omkostning, da vi jo stadig betale husleje. Vores butik i København har adresse på Købmagergade, og det er da bestemt ikke billigt. Men det er en beslutning, vi føler, vi har været nødt til at tage, og så håber vi, at vi kan åbne igen i en relativ nær fremtid,” siger hun videre og fortæller, at deres strategi lige nu er at finde løsninger, der kan holde omkostningerne nede. Tale med deres udlejere, høre hvad der er af muligheder. Overveje at tage imod regeringens hjælpepakker. Men bæredygtighed går de ikke ned på.

"Coronavirussen har vist, hvor skrøbelig verden er og hvor vigtigt det er, vi tænker på hinanden."

Charlotte Biehl, CEO og stifter af byBiehl

VI HOLDER FAST....

Midt i krisen – og de udfordringer og muligheder, den bringer – er det nemlig vigtigt for Charlotte Biehl at holde fast i sine værdier og ambitioner på længere sigt. Brandet har nemlig netop lanceret en ny produktionsstrategi, der handler om at gøre op med de klassiske metoder indenfor smykkeproduktion og give virksomheden en grønnere profil ved at gå over til 100 procent genanvendelse, når det gælder guld og sølv.

Det betyder, at byBiehl fra den 1. april kun vil købe omsmeltede ædelmetaller, som stammer fra certificerede leverandører med fokus på både miljøvenlige materialer, men også ansvarlig produktion og ordentlige
arbejdsforhold. Det gælder f.eks. leverandører, som er medlemmer af United Nations Global Compact (UNGC), og som derfor arbejder forpligter sig indenfor alt fra menneskerettigheder og arbejdsmiljø til anti-korruption.

Nu om dage er alt let tilgængeligt guld udvundet. Tilbage er det, der kræver enorme ressourcer og alt for meget kemi. Derfor er det eneste rigtige at genbruge det guld og sølv, der allerede findes i verden, for så behøver jeg ikke bidrage til mere forurening,” siger Charlotte Biehl og fortæller, at de økonomiske omkostninger, som hun og resten af branchen står overfor lige nu, ikke kommer til at ændre på brandets grønne planer:

“Vi holder fast i vores bæredygtige strategi. Ja, det koster penge, og lige nu skal vi alle sammen spare, så det kunne godt være noget, man nedprioriterer. Men det kommer vi ikke til. ”coronavirussen har netop vist os, hvor skrøbelig verden er, og hvor vigtigt det er, at vi tænker på hinanden” Lige nu må vi bare tage det hele step for step,” afslutter hun.