Her til middag sendt bryggerigiganten Carlsberg en pressemeddelse ud. Kort fortalt, så har de købt 20% af aktierne hos konkurrenterne fra Mikkeller. Samtidig med opkøbet overtager de samtidig al distribution af Mikkellers øl i Danmark. Partnerne ønsker ikke at oplyse værdien i sidstnævnte.

Mikkel Bjergsø, Founder af Mikkeller fortæller:

“Det er en stor dag for mig personligt. Da jeg for snart 20 år siden dedikerede mig til ølbrygning, var det med store armbevægelser og en ambition om at give langt flere adgang til øl af høj kvalitet. I mange år har vi tilbudt vores kunder kvalitetsøl, men har manglet veletablerede salgskanaler. Med Carlsbergs store salgsmuskel, giver samarbejdet mulighed for at nå mange flere forbrugere.”

Og fortsætter:

“Men det er da specielt at skulle lukke andre ind og dele virksomheden. Men jeg har også indset, at mine ambitioner er for store, til at jeg kan nå at gøre det selv. Carlsberg har brugt 175 år på at nå dertil, hvor de er, og jeg har altså ikke 175 år tilbage.”

Mikkeller

Carlsberg: Mikkeller er et stærkt brand

Han understreger samtidig, at investeringen ikke sker pga. de har været ramt af millionunderskud og har måtte skære til og lukke et par af deres markeder.

“2023 var et rigtig godt år i Mikkeller. Vi fik vendt skuden efter nogle udfordrende år i modvind og fik profitabiliteten tilbage på rette kurs igen. Jeg glæder mig meget til de kommende år, hvor vi for alvor er klar til at sætte Danmark på verdenskortet blandt de bedste ølnationer. Nu også med Carlsberg på holdet, der vil sætte ekstra skub til distributionen af vores øl i Danmark”.

Peter Haahr Nielsen, adm. Direktør i Carlsberg Danmark:

“Vi er meget glade for at indgå dette partnerskab med Mikkeller. Mikkeller er et stærkt brand, og vi vil gøre vores til, at det får endnu mere succes blandt kunder og forbrugere i Danmark. Vi har en spændende portefølje af specialøl, og med partnerskabet får vi mulighed for at tilbyde kunder og forbrugere endnu flere unikke varianter indenfor kategorien. Vi er optaget af, at Mikkeller beholder sit helt særlige præg samtidigt med, at vi med vores eksekveringsmuskel kan bidrage til vækst i brandet.”

FACTS

Fakta  om samarbejdet mellem Mikkeller og Carlsberg:

· Mikkel Bjergsø fastholder stemmemajoriteten i selskabet og fortsætter som adm. direktør i Mikkeller.

· Driften af Mikkellers barer og restauranter fortsætter uændret og med det samme hold som hidtil – både i Danmark og globalt.

· Carlsberg køber 20 pct. af Mikkeller. Den primære andel af Mikkeller køber Carlsberg fra Orkila, der første gang investerede i Mikkeller i 2016. Orkila fortsætter som Mikkellers næststørste investor efter Mikkel Bjergsø.

· Aftalen træder først i kraft sidst på året 2024. Samarbejdet sker med henblik på at øge Mikkellers distribution og salg i Danmark.

Om Mikkeller

Mikkeller blev stiftet i 2006 af matematik- og fysiklærer Mikkel Bjergsø, som begyndte med at brygge i sit køkken på Vesterbro. I dag er Mikkeller til stede på mere end 40 markeder verden over og står blandt andet bag barer og restauranter så som Warpigs (KBH), Ramen to Biiru (DK/SVE) samt Mikkellers barer i bl.a. Tokyo, London, Paris, Færøerne, Tallin og Taipei.

Mikkeller driver desuden en verdensomspændende løbeklub med mere end 150 lokalafdelinger globalt. Mikkeller arrangerer også de årlige ølfestivaller ’Mikkeller Beer Celebration Copenhagen’ og ’Mikkeller Beer Celebration Tokyo’.


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.