Historien om Bager Dam på Bornholm starter helt tilbage i 1855. Her startede Johannes Dam bageriet på solskinsøen. Siden har seks generationer ført bageriet videre fra et lokalt bageri til international anerkendelse. Og international anerkendelse er der netop “tikket ind” endnu engang. Fremover skal Johannes Dam & Søn, som virksomheden hedder, levere sit velkendte signaturprodukt, Bornholmerkiksen, til giganterne fra Singapore Airlines.

Jacob Dam, der er direktør og yngste generation i familievirksomheden fortæller:

“Vores produkt flugtede med deres kvalitetskrav. De første prøver blev godkendt, og nu er aftalen underskrevet. Vi har gjort produktionen klar og glæder os til at påbegynde leveringen. Vi skal levere den originale Bornholmerkiks i en eksklusiv 2-pak, så passagererne kan få en sprød oplevelse, når de skal nyde et veltilberedt måltid på den lange tur.”

Bornholmerkiksen

Sådan kommer “Singapore Airlines udgaven” til at se ud.


Autentiske og lokale

Jacob fortæller videre, at kiksen som bliver kommer til at indgå i “Singapore Airlines menu” er lavet på den oprindelige familieopskrift, der foreskriver 27 tynde lag og ingredienser af lokalt rugmel og kommen. Men de har sammen udviklet en ny emballage.

Jagdish Bhojwani, General Manager for Singapore Airlines i Norden fortæller:

“Vores Farm-to-plane-koncept glæder ikke kun vores passagerer med autentiske, lokale smagsoplevelser, men støtter også lokale virksomheder i de markeder, vi opererer i. Vi er derfor glade for, at vi har fået Bornholmske Rugkiks med på vores nordiske rute fra København og kan byde passagererne på nye smagsoplevelser i topklasse. Begge nye partnere står for fremragende smag og lever op til vores høje kvalitetsstandarder.”


Årets bornholmerguide!

Så er det ved at være tid igen. For 6 år i streg udkommer vi med Danmarks mest besøgte (online) bornholmerguide.

Glæd dig bare. Vi “åbner op” torsdag d. 2 maj 2024.

Du kan læse den fra sidste år her.


Bliv opdateret på 5 min - hver uge!

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.