Foråret er endelig begyndt at kigge frem, og der bliver talt ned til sommersæsonen rundt omkring i Danmark.
På Danmarks mest populære sommerturistmål, Bornholm, sker det lidt hurtigere end normalt.

I denne uge ankom nemlig den nye færge, der skal fragte bornholmere og turister på ruten mellem Rønne og Ystad. Navnet er Express 5 og er verdens største hurtigfærge målt på biler og passagerer.

Den er bygget i Filippinerne og skulle altså sejle 19.000 km for at komme hjem til Bornholm, som den nye Bornholmerfærge (Bornholmernes yndlingssamtaleemne nummer 1. 🙂 ).

Express 5 sejler sin første tur fra Rønne lørdag den 29. april klokken 06.30

Bornholmerfærgen er 115 meter lang og 30,5 meter bred. Den kan tage 1610 passagerer og 451 biler, som de fire store waterjet-motorer med tilsammen mere end 53.000 hestekræfter kan skyde afsted med 75 kilometer i timen. Færgen er bygget i Filippinerne hos det australske hurtigfærgeværft, Austal.

Nu skal Express 5 synes og godkendes til sejlads i Danmark og Sverige. Derfra forventer Molslinien, at Express 5 sejler sin første tur fra Rønne lørdag den 29. april klokken 06.30.

Ny bornholmerfærge
Bornholmerfærgen

Direktør jubler!

Molslinien overtog færgeruterne til og fra Bornholm tilbage i 2018. Færgeruterne til og fra Bornholm er samfundsbegrundede, og det er derfor i samarbejde med Transportministeriet, at Molslinjen i 2019 kunne fortælle, at der var lagt en ordre på verdens største hurtigfærge. Et udbud i 2016 sænkede billetpriserne på Bornholm til mere end det halve af, hvad turen før havde kostet – og det øgede trafikken til Bornholm dramatisk fra 2018.

Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus fortæller:

“Express 5 kommer med stor ekstra kapacitet og alt hvad en moderne hurtigfærge kan byde på i form af komfort. Vi er meget begejstrede for at se vores nye færge i sine nye omgivelser, og vi er overbeviste om, at trafikken til Bornholm kan udvikles endnu mere.”

Bornholmerfærgen

Årets Bornholmerguide er snart klar!

Psst. For 5. år i træk udkommer dontt.dk med Danmarks mest besøgte bornholmerguide.
Den er klar fra d. Torsdag d. 4 maj 2023.

Bornholmerguide

Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.