I dag har F.C. København og Frederiksberg Kommune indgået et samarbejde, hvor F. C. Københavns unge talenter kan gå 7. til 9. klasse på Søndermarkskolen. Det skulle gerne betyde at eleverne får endnu bedre vilkår til at passe både skole og træning.

F.C. København fortæller videre:

Frederiksberg Kommune og F. C. København indgår nu en fast aftale, der skal give klubbens talenter optimale muligheder for at træne og samtidig få en ordentlig folkeskoleuddannelse. I fremtiden kan eleverne nemlig gå sammen med deres kammerater på Søndermarkskolen, og skolen vil arbejde tæt sammen med klubben om elevernes hverdag. Ordningen bliver også en gevinst for Søndermarkskolen, der kommer tættere på F.C. København med mulighed for virksomhedsbesøg, rundvisninger, samarbejde med mentaltræner og meget mere.

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (C) jubler over aftalen med byens hold:

”FCK er byens hold, og det har enorm betydning for os på Frederiksberg. Derfor er det helt oplagt, at vi nu knytter os endnu tættere sammen. Samarbejdet giver eleverne mulighed for at passe både skole og træning, og aftalen er også en gevinst for skolen, som høster de mange frugter af et samarbejde med en professionel fodboldklub. Derudover viser samarbejdet også, hvor meget bevægelse og idræt betyder i hverdagen på alle Frederiksbergs skoler,” siger han.

Foto: fck.dk

Borgmester Simon Aggesen

Samlet god løsning

Udviklingsdirektør i F.C. København Sune Smith-Nielsener mindst lige så begejstret som borgmesteren. Han siger til fck,dk:

”Vi er meget glade for samarbejdet med Frederiksberg Kommune og Søndermarkskolen, som vi gerne vil takke for den gode og konstruktive dialog. Det giver os rigtigt gode muligheder for at optimere vores spilleruddannelse, hvor vi tror meget på, at vi ikke bare skal træne taktisk, fysisk og teknisk på fodboldbanen, men at vores spillere også lærer matematik, dansk og historie, fordi det udvikler dem som mennesker. Vi tror på, at fremtidens fodboldspillere er reflekterede mennesker, og det bidrager uddannelse til. Samtidig giver det bedre trivsel for de unge mennesker, fordi logistikken mellem skole og fodbold er løst uden en masse spildtid. Det er samlet set en meget god løsning for os og ikke mindst for spillerne.”

I det seneste år har ordningen været indført på forsøgsbasis, og erfaringerne er så gode, at aftalen nu bliver permanent. I fremtiden er alle F. C. Københavns unge spillere garanteret en plads på skolen, men det medfører ikke risiko for, at andre elever afvises, fordi skolen får lov til at oprette ekstra klasser. Loftet på antallet af elever pr. klasse er fortsat 26.

Ordningen kommer ikke til at koste Frederiksberg Kommune penge, eftersom de udenbys elever får skolegangen betalt af deres hjemkommune. Skal der etableres ekstra timer efter træningslejr eller lignende, betaler F. C. København for den ekstra udgift.


Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.