Den danske virksomhed Birdie er gået sammen med Børnelungefonden og Lakserytteren, for at sætte fokus på indeklimaet i de danske klasselokaler.

Missionen er klar! Indeklima-fuglen skal  til danske forbedre danske skolebørns indeklima: “Vi håber at 13.000 børn få forbedret deres indeklima”.

Så præcist lyder det fra Hans Augustenborg, CEO og co-founder af Birdie.


Birdie

Birdie fik øjnene op for det, efter at DTU og Realdania konkluderede, at hele 90 procent af danske folkeskoler døjer med dårlig luftkvalitet. Det er med andre ord ikke kun Birdie, der hænger med næbbet, når luften er dårlig, som Hans udtrykker det. Det samme gør 9/10 børn, der hver dag sidder i klasseværelser med dårlig luftkvalitet.

Funktionelt design for et sundere indeklima Heldigvis findes der en meget nem løsning på problemet; at lufte mere ud. Både derhjemme og i skolen.
Indeklima-fuglen Birdie er designet til at sige til, når CO2-niveauet i rummet er for højt og det er på tide at lufte ud. Et usynlig problem, der påvirker alle.

Hans Augustenborg fortæller: “Når det viser sig, at 9/10 skolebørn lige nu sidder i klasseværelser med dårlig luftkvalitet, synes vi, det er på tide, at nogen tager ansvar. Det ser dog ikke ud til at regeringen går specielt op i skolernes og børnenes indeklima.”


Birdie
Hans Høite Augustenborg

Hans Høite Augustenborg, co-founder Birdie.


Børnelungefonden: En vigtig og afgørende mulighed for skolerne

For Børnelungefonden er donationen en mulighed for både at forbedre luftkvaliteten i danske klasseværelser, men også at fremme vigtige samtaler med børnene.

– “Birdie kan forhåbentlig hjælpe til, at man både får nogle afgørende snakke i klasserne om betydningen af luftkvalitet og samtidig får luftet ud”, siger direktør i Børnelungefonden, Ann Leistiko.

Organisationen håber nu, at landets skoler tager godt imod initiativet og vil medvirke til, at indeklimaet i skolerne bliver forbedret.

Du bestemmer hvilke skoler der skal med i lodtrækningen

Hvilke skoler der får doneret en indeklima-fugl, kan man selv være med til at vælge. Det kan man gøre ved at udfylde formularen på Birdies website.

– Jo flere fugle vi sælger, desto flere fugle er vi i stand til at sende ud på landets skoler. Vi har et ønske om at donere minimum 500 fugle, hvilket betyder, at så mange som 13.000 børn kan få forbedret deres indeklima, slutter Augustenborg.


GRATIS

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.