Siden det danske sneakermærke ARKK Copenhagen, med de to grundlæggere i front Kasper Høj Rasmussen og Thomas Refdahl, præsenterede deres første sko i 2015 er det kun gået en vej, opad!
Firmaet tjener penge som aldrig før, og kunderne bliver forkælet med den ene lækre model efter den anden.

I denne uge slår de så op for deres nye butik i midten af København.

ARKK Copenhagen vil endnu tættere på forbrugeren!

Det og meget andet fortæller Thomas om i dette interview!

Thomas, I har valgt at åbne endnu en butik i København. Hvorfor?
Af flere årsager. Det handler for det første om at vise brandet på vores helt egen måde til slutforbrugeren i et større format end vi har kunne i vores nuværende butik på Elmegade, vi får 5 gange så meget plads. Herudover handler det om, at have en lokation hvor vores kunder kan prøve skoene, mærke kvaliteten og materialerne, så når de shopper online på vores web vil de føle sig tættere på brandet efter at have været i butikken. Samspillet mellem fysisk butik og ecommerce er afgørende og en central del af vores vækststrategi. I “gamle” dage havde man en fysisk butik og måtte nok hellere få sig en hjemmeside også, det var det nye sort. I dag er det omvendt, vores egene hjemmesiden er centrum i alt hvad vi gør og butikken bliver i højere grad et servicecenter til denne, end omvendt.

Mange i retail brokker sig over, hvor svært det er at drive fysisk butik. Den kommer i ikke på?
At drive butik på samme måde som man har gjort de sidste 20 år, det er hårdt, og vi ser mange konkurser fordi butikkerne ikke rykker sig. Det handler om at give kunden noget mere, en oplevelse og en årsag til at lette måsen fra sofaen og gå ned i butikken. I vores nye butik laver vi bl.a. et område vi kalder “ARKKITECT STUDIO” hvor der ligger materialer, tuscher, snørebånd, indersåler, logo’er etc., hvor man kan prøve at designe sin egen version af en ARKK sneaker. 

I vores nye butik laver vi et område, hvor der ligger materialer, tuscher, snørrebånd, indersåler, logoèr etc., hvor man kan designe sin egen ARKK sneaker.

Thomas Refdal om "ARKKITECT STUDIO"

Kan man forestille sig ARKK butikker i andre lande også?
Absolut. I takt med væksten for vores ecommerce skal der være flere destinationer for kunderne i form af egne butikker. Selvfølgelig åbner vi ikke en butik for at den skal give underskud, men det drejer sig om væksten online, at binde on- og offline sammen mod det fælles mål at opnå bedre online salg.

Hvad sker der ellers i ARKK Copenhagen fortiden?
Et hav af ting. Vi er nu 25 fuldtidsansatte og leder stadig efter flere, pt. skal vi finde en Social Media Manager og en Field Sales Associate til det svenske marked som vi nu kontrollerer selv. I takt med væksten er det vigtigt ikke kun at være tættere på vores slutforbrugere men også de butikker der sælger vores varer rundt om i verden. Derfor åbnede vi i efteråret 2018 eget kontor og showroom i Frankfurt, hvor vi har to tyske sælgere der kontrollerer salget til vores butikker selv efter at have købt vores daværende distributør ud af markedet. Samme manøvre er ved at ske for Sverige hvor vi netop har ansat en Country Manager Sweden, som vi er ved at finde et showroom i Stokholm til, og som sagt en sælger under ham i form af en Field Sales Associate Sweden. Herudover kommer vi med utroligt mange nye produkter her i 2019, vi åbner en version af arkkcopenhagen.com på tysk for at vækste yderligere på vores tyske ecommerce, som allerede er det andet største marked for vores onlinesalg. Hele hjemmesiden bliver desuden lavet om og lanceres i det nye format nu her 1. maj. Så har vi den 25. april eksklusiv release på vores nye Lyron sneaker i Amsterdam, hvor en af Hollands største rappere kommer og spiller til eventet som vi har i samarbejde med vores kunde Sneaker District. Vi keder os i hvert fald ikke, og man skal egentlig bare glæde sig til at se en masse nye produkter her i 2019;)

I takt med væksten online, skal der være flere destinationer for kunderne i form af egne butikker.

Thomas Refdahl

Den nye pop-up shop åbner torsdag 4. april kl. 10.00 på Østergade 7-9 i København.
Butikken vil have åbningstiderne man-tors 10.00-18.00, fredage 10.00-19.00, lørdage 10.00-17.00 og 12-16 på søndage.