Anmeldt af  Dontt.dk / Torsdag d. 9/6 – 2016!

Unibet og FC. København inviterede torsdag aften, alle til premiere på dokumentarfilmen “Delaney”. Arrangementet var bygget op som “open air biograf”, hvilket fungerede helt fantastisk. Der var masser af mennesker i alle aldre, der forventningsfulde fandt plads på Unibet-tribunen og Parkens flotte plæne.

Der gik nærmest “storbyskovtur” i den med tæpper – hvor frokostkurven dog var skiftet ud med, for fodboldfans, mere hjemmevante grillpølser, vand/øl og massevis af popcorn.

Arrangørerne havde på forhånd lovet, at vi ville komme tættere på end nogensinde før. Tættere på et spændende forår, mesterskab, landsholdsdrømme og fremtiden. Delaney a.k.a. byens søn og kaptajn er igennem et halvt år blevet fuldt tæt både på og uden for banen, i det måske vigtigste halve år nogensinde i hans karriere.

Det hele blev skudt i gang med en velkomst fra 3 hovedpersoner, som udover Thomas Delaney, var Stefan Pflug fra Unibet og Alex Rasmussen fra FC København. Delaney fortalte, at det var nogle gode folk, der stod bag filmen, og at det derfor havde været med en god følelse, at han gik ind i projektet. Ståles første kommentar til projektet var i øvrigt, at hvis du spiller dårligt, så er det Unibets skyld. Sådan gik det heldigvis langt fra…..

Thomas sluttede sin velkomst af med at takke for en god sæson, og kiggede tilbage på det sidste halve år. Fra banneret på Sektion 12 med krav om mesterskab, til den store fest efter AGF-kampen.

Derefter kunne filmen begynde. Filmen varede cirka 30 minutter, og uden at afsløre for meget, så var der gåsehud flere gange.

Filmen følger kronologisk det sidste halve år, startende på træningslejren op til sæsonen. Man følger Thomas tæt til interviewopgaver, hjemme i privaten før FCM kampen og i omklædningsrummet. Især i omklædningsrummet kommer man også helt tæt på Ståles peptalks til spillerne, og hvor stor en lederskikkelse han er. Nøgleordene er brystet frem, positiv arrogance og vis, hvad I er: De bedste. Man kommer også helt tæt på de store ambitioner i FCK, hvor mesterskabet er en stor ting – men mest af alt er det en billet til europæisk fodbold på højeste niveau. Det er det, der tæller.

Filmen giver et fantastisk indtryk af, hvem Thomas er. En ambitiøs, betænksom og stolt københavner. Han nævner flere gange, at han føler sig som “byens repræsentant” – og hvor stolt han er over det!
Filmen slutter med mesterskabet, og en oplistning af de mange flotte ting FCK´s nummer 8 har opnået i denne sæson.

Vi undgår en masse af filmens højdepunkter, detaljer og “gåsehudsklip”, for det skal du selv have lov til at opleve. Men der er ingen tvivl om, at Thomas Delaney er en kommende legende i FC København. Men inden, der skal gøres den form for status, venter der 10-15 år med udlandsophold og profil på landsholdet.Det er der ingen tvivl om!

Vi giver alle tænkelige stjerner til filmens hovedperson, folkene bag og Unibet for den nytænkning de gang på gang viser indenfor sponsering.