I dag præsenterer Altan.dk et kæmpe CSR-projekt. Kort fortalt, så starter “kapitlet” d. 10 oktober, når Altan.dk sender to mand til Nicaragua i Mellemamerika. Her skriver de under på købet af otte hektar jord, hvor de frem mod 2018 vil opføre og drive en moderne skole for iværksættere.

I spidsen for projektet står Altan.dk’s ejer Peter Knudsen og den erfarne CSR-manager Glenn Mott. Sammen har de to udviklet et nyt CSR-koncept, som de nu inviterer andre danske virksomheder til at tage del i. Til gavn for både danske virksomheder og Nicaraguas kommende iværksættere.

”Vi ved, at der sidder danske firmaer derude, som gerne vil hjælpe, men mangler den rette mulighed. Vores kommende samarbejdspartnere kan her se, præcis hvad de betaler for, og vi opfordrer til, at de tilbyder nogle af deres medarbejdere turen til Nicaragua for at hjælpe med at bygge skolen,” siger Peter Knudsen.

Den tidligere direktør, der nu har overladt tøjlerne i Altan.dk til sin søn, forklarer videre, at en samarbejdspartner eksempelvis kunne være en metalvirksomhed, der påtager sig opgaven med at etablere et metalværksted på skolen. Et andet eksempel kunne være en virksomhed, der vil hjælpe med at betale og installere solceller, som skal forsyne skolen med energi.

Glenn Mott har arbejdet med CSR i mange år. Han er ikke tidligere stødt på et koncept med så åben en invitation.

”CSR-projekter består tit af flere bidragsydere, men Altan.dk’s koncept er lidt anderledes, da en enkelt virksomhed holder hånden under hele projektet. Altan.dk sørger for alle tilladelser, den overordnede kontakt til myndighederne og garanterer projektets gennemførelse,” forklarer Glenn Mott, der snart tager sin familie i hånden og flytter til Nicaragua, hvor han i de kommende tre år skal fungere som projektleder på skolen.