Den danske landsholdsspiller Mathias Zanka Jørgensen er vendt hjem. Han er vendt hjem til København og F.C København, som han aldrig har lagt skjul på er hans klub. Her er han klar til at (gen)indtage rollen som forsvarsgenerel. I ugens løb gav han TIPSBLADET et interview, hvor han gav et stort indblik i hans tanker om “returen”.

Her får du et par af spørgsmålene, med uddybede svar fra Københavns #25, Mathias Zanka Jørgensen

JEG ER FC KØBENHAVN-FAN

Hvad tænkte du, da Jess Thorup som ny cheftræner i FC København blev bekræftet?

“Jeg var måske lidt overrasket, for jeg havde set, at Jess lige havde fået nyt job, så han var ikke en oplagt kandidat eller en, der havde været snakket om overhovedet. Men udover det er han en kapacitet, som man ved, hvad kan. Han har været U/21-landsholdstræner, han har været i to store klubber i Belgien med rigtig god succes, og jeg er sikker på, at hans personlighed vil passe godt ind her, og at det også er et sted, som han kan vokse ind i og udvikle sig i. Ellers tror jeg heller ikke, at han havde taget jobbet. 

Hvor stort et chock var det for dig, at Ståle blev fyret? 

“Umildbart var det et lige så stort chok for mig, som det var for alle andre. Når en kapacitet som Ståle kan blive fyret, så viser det jo, hvad fodboldverdenen er, men omvendt må man selvfølgelig også sige, at resultaterne havde haltet i en periode. Og som man også ser det i erhvervslivet, så er det den øverste person, der sidder med ansvaret, som må lade livet. Men folk her i klubben var jo også overraskede og chokerede over, at det endte sådan for en person, der har betydet så meget. Jeg var ikke skuffet, men jeg var overrasket lige som alle andre, og jeg skulle også lige mærke efter, hvad jeg egentlig synes om det, og hvor jeg var i det. Men jeg kom lynhurtigt til den konklusion, at jeg jo er FC København-fan, og jeg er FC København-spiller nu. Det var det, jeg sagde ja til, og det var ikke 100 procent afhængigt af, om Ståle var træner, selv om det havde en stor indvirkning på, at jeg vendte tilbage. Det gjorde det i hvert fald nemmere.

Hvordan ser du potentialet i holdet her for resten af sæsonen?

“Jeg synes, at vi spiller for spiller har en trup, hvor vi godt kan sige, at vi vil vinde det hele. Nu har vi kun en kamp om ugen, som alt andet lige vil være en lille fordel i forhold til, at de forsvarende mestre skal spille mange kampe på kort tid og for første gang skal spille europæisk på et niveau, de ikke har prøvet før.

"Jeg er jo FCK-fan, og jeg er FCK-spiller nu. Det var det, jeg sagde ja til, og det var ikke 100%  afhængigt af, om Ståle var træner, selv om det havde en stor indvirkning på, at jeg vendte tilbage." 

TOMME TRIBUNER

Hvordan er det egentlig at spille for næsten tomme tribuner?

“Det er … Det kræver mere af den enkelte spiller i forhold til, at man ikke får noget givet. Man bliver ikke hevet op af nogen. Man kommer ikke ind og får et sus. Der er ikke nogen, der skubber dig frem. Så det kræver mere af individet og af holdet at ramme det rigtige spændingsniveau og at være 100 procent klar til at yde maksimalt. Det er sværere at finde det der testosteron frem, som normalt kommer, når man går ind til en kamp. Men hvis man skal prøve at finde noget positivt ved det, så tror jeg, at fankulturen kommer til at få et kæmpeboost af den her periode, for folk savner det. Den her tid understreger også, hvor meget fodbolden og sammenholdet betyder, og hvor fed en stemning der er til en fodboldkamp. Og når den dag kommer, hvor det hele bliver normalt igen, så bliver det fantastisk med fodbolden, mens man kommer til at kigge tilbage på den her periode som en mørk tid – også for fodbolden.”


Besøg vores POP-UP, som  er dontt.dks butik, hvor vi omhyggeligt laver og håndplukker produkter til den moderne creator.