Danmark halter markant efter stort set alle andre OECD-lande, når det kommer til antallet af kvindelige iværksættere. Ifølge Dansk Erhverv er det nemlig kun 4 procent af alle nye virksomheder, der er startet af en kvinde. Derfor er det glædeligt, at der de seneste par år er “født” flere og flere initiativer der bakker op omkring dette. To af tingene der generelt skal forbedres er adgangen til kapital og synlighed.

Nu blander betalingstjenesten VISA sig. De har nemlig oprettet et legat til fordel for kvindelige iværksættere i Danmark. Visa lancerer nemlig initiativet She’s Next, som giver 3 kvindelige iværksættere muligheden for at få tildelt 10.000 EURO og et års rådgivning.

Visas landechef for Danmark, Bente Josefsen fortæller:

”Med She’s Next initiativet vil vi gerne give kvindelige iværksættere lidt fortjent opmærksomhed og vise vores støtte ved at bidrage med vigtige værktøjer og ressourcer. Derfor er She’s Next legatet rettet mod virksomheder ejet af kvinder, der ønsker at finansiere, drive og udvikle deres virksomhed.”

"..Derfor er She’s Next legatet rettet mod virksomheder ejet af kvinder, der ønsker at finansiere, drive og udvikle deres virksomhed."


Info: Økonomisk tilskud og ekspert-coaching

She’s Next initiativet sker i samarbejdet med den globale finansieringsplatform IFundWomen.
Og foruden det økonomiske tilskud på 10.000 EURO tilbyder legatet også et års virksomhedscoaching med eksperter fra IFundWomen.

For at være berettiget til at ansøge om legatet skal virksomheden være registreret i Danmark. Derudover skal virksomheden have været i drift i mindst et år, være til stede enten fysisk eller digitalt og så skal mindst 51 procent af virksomheden være ejet af en kvinde.

Ansøgningsperioden starter d. 18. august 2022 med sidste frist d. 30. september 2022.

dontt.dk vil følge processen og initiativet.


Tilmeld gratis!

Få en ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.
Tilmeld vores nyhedsbrev gratis her.