En god creator-historie har altid været en stor del af DNAen for dontt.dk ! Vi har siden 2012 som det første medie sat fokus ( og ramt rigtigt ) på store iværksættere. F.eks. skrev lakridskongen Johan Bülow, den kun 2. “dontt” indlæg i historien. I dag skal vi møde et ambitiøst smykkebrand, som har mere på hjertet. De vil passe på dine minder. De største af dem. 

Velkommen til drenge!
( Hvis din / jeres / din arbejdsplads iværksætterhistorie skal fortælles, så er du altid velkommen til at kontakte redaktion@dontt.dk )

Drengene bag Unspoiled Jewels:
Philip Payberg, Nick Philip Engel & Patrick Payberg.

 

Skrevet af Patrick Payberg, Co-founder af Unspoiled Jewels. 

Vores smykker eksisterer kun i kraft af vores kunders personlige fortællinger. I en tid hvor vi med sociale medier gerne vil dele alle historier med omverden, hele tiden, forsegler vi det ene minde, der virkelig betyder noget.

For lidt over 4 år siden såede min bror Philip, vores barndomsven Nick Philip, og jeg selv det første frø, i det der senere blev Unspoiled Jewels. Efter halvandet år med samtaler omkring design, visioner, drømme og alt andet man kan drøfte, inden man går sammen omkring et iværksætter eventyr, gik vi officielt i luften for ca. 3 år siden med vores første smykkekollektion.

Ideen til smykkerne kom fra en tur til Syd Afrika for 8 år siden. Min bror og jeg var på ferie sammen med vores mor i Johannesburg, hvor hun er født og opvokset. Hun købte et lille smykke med Afrika hun bar rundt om halsen og var meget glad for. Da vi kom hjem til København oplevede vi, at hun fik en masse respons på den lille halskæde. Vi fandt ud af at smykket var en samtalestarter, og at det var en rigtig god måde for min mor, at kunne fortælle om hendes opvækst og baggrund. Mange kendte ikke til hendes opvækst i Sydafrika, så det var noget der betød meget for hende at kunne åbne op omkring og noget hun nød at fortælle om. Vi tænkte at det var en skide god idé med den halskæde, og at det var noget mange andre måske også kunne have glæde af. Derefter begyndte vi så småt at designe vores egne smykker, da vi kunne se et potentiale i hvad sådanne et smykke kunne gøre, ud over ´bare´ at være et pænt vedhæng om halsen. Vi kommer alle fra forskellige baggrunde og vidste ikke at vi skulle ende med at designe smykker, men vi havde en stærk tro på at skabe noget der kunne fortælle personlige historier gennem vores smykker, ligesom vi så det ske med vores mor.

"Vi forsegler det minde, der virkelig betyder noget"

Patrick Payberg

Vores første kollektion blev derfor 7 halskæder, der repræsenterer verdens syv kontinenter. Senere er det blevet til flere halskæder, nye armbånd og ringe, med lande og stater. Vi giver dig mulighed for at personificere dit smykke ved at placere en diamant i den by eller det land i verden, som betyder noget for dig. Derudover kan man få indgraveret koordinater fra det nøjagtige sted, hvor du har haft en oplevelse, eller hvor et minde har udfoldet sig. Vores smykker er derfor personlige erindringer, og vi gør det muligt for dig at bære disse uforglemmelige minder med dig for evigt. Vi mener at det er folks historier forbundet med vores smykker, der definerer Unspoiled Jewels.

Folks personlige historier varierer fra frieri i New York, backpacker turen igennem Asien, første kys, barnedåb, skoven du legede i som lille, kirken du blev gift i, alle disse historier forankret i et smykke, du kan have med dig altid.

Siden vi gik i luften for 3 år siden er det gået super stærkt. Vi har været heldige og dygtige at vi med hjælp fra vores venner og vores netværk har kunne få spredt ordet om smykkerne på relativt kort tid. Både min bror og Nick Philip har begge arbejdet i modebranchen og jeg selv har arbejdet i musikbranchen, så vi har i mellem os et stort netværk, der klart har givet virksomheden en sjov kant, og nogle andre muligheder i forhold til andre traditionelle smykkeselskaber. Denne tilgang beskriver i korte træk hele vores smykke eventyr meget godt – vi er venner først, og så laver vi forretning.

Vores grundlæggende filosofi omkring Unspoiled Jewels har fra start været at skabe en virksomhed der sælger produkter med en tillagt værdi. Det skal være mere end et smykke. Alle vores fremtidige produkter skal fortælle personlige historier.

Vores interne filosofi er at vi skal have det sjovt mens vi gør det. Vi har alle et stærkt iværksætter-gen og vi har haft en skide sjov rejse her til. Nu håber vi at næste skridt kommer til at blive ligeså sjov og spændende.