Denne artikel er skrevet i Oktober 2012 af Veneda Carter ( Dengang Veneda Budny ) . Siden er meget sket. I 2017 blev hun af flere magasiner kåret som en af verdens mest eftertragtede modeller. I dag arbejder Veneda som stylist for blandt andet Kim Kardashian. ( Læs denne: Kim Kardashian om Veneda Budny: “den sejeste pige, jeg kender”. )

I denne “dontt” fortæller hun med hendes egne ord, om hvordan hun kom til New York. Læs/genlæs her! Vi giver ordet til Veneda:


NEW YORK, HERE I COME!

Skrevet af Veneda Budny, oktober 2012 til dontt.dk.

Det er i dag 7,5 år siden jeg en helt almindelig forårs dag blev scoutet på Rådhuspladsen i København, af min agent og founder af 2pm Model Management, Peter Damgaard. 
Jeg husker dettemoment meget tydeligt. Jeg var bange og skræmt og kunne ikke forstå hvad denne mands hensigt var. I stedet for at flygte blev jeg stående og prøvede at koncentrere mig om, hvert et ord der blev sagt. 
Jeg fattede ikke så meget, da jeg på daværende tidspunkt intet kendte til branchen og ikke anede hvem den ene eller den anden model var. 
Det var meget urealistisk for mig og til at starte med tænkte jeg det var en eller anden tilfældig stodder der prøvede at fylde mig med lort. Da han til sidst udleverede sit visit kort, og bad mig om at fortælle mine forældre at de skulle tage kontakt til ham, blev jeg mere tryg ved situationen.

Model, mig? Hvem havde nogensinde troet det? 
Hvad så han dog i mig? Den altid halvbuttede, kiksede og lidt for høje pige. Det var de første ting, der gik igennem hovedet på mig. Jeg var fuldkommen forvirret, dels fordi jeg aldrig nogensinde havde anset mig selv for at være smuk eller være den potentielle modeltype overhovedet..

Mine forældre tog efterfølgende kontakt til Peter, og sandt nok var han agent og ejer af et af de mest anerkendte modelbureauer i Danmark. Efter mit første møde med 2pm, gik alting rigtig stærkt for en helt almindelig 13-årig pige fra Vesterbro.

Kort tid efter havde jeg mit første test shoot, og ligeså snart de billeder blev lagt op på 2pm’s hjemmeside, gik der ikke længe før jeg stod i et lille vaskeri på Vesterbro med Fotograf Hasse Nielsen, Stylist Sassie Baré og daværende makeup artist Liv Winther, som i dag er skønhedsredaktør på modemagasinet Cover. Jeg var blevet booket til mit første betalte job for tøj mærket ONLY. Jeg husker især hvor overvældende det var at stå dér med de her voksne og ikke mindst meget professionelle og dygtige mennesker. Dog var jeg ikke helt alene, hvilket var meget betryggende. Her snakker jeg om min mor, der ikke kun var med på denne skydning for ONLY, men helt op til det første års tid af min karriere var hun med mig overalt, til jeg fandt min plads i dette nye spændende univers, jeg allerede var blevet en del af.

Jeg er i dag 20 år og fundere tit over, hvem jeg ville være, hvis jeg ikke havde dette arbejde, hvis jeg ikke var blevet scoutet for 7,5 år siden og hvis jeg havde sagt nej til tilbuddet?  
Branchen har positive og negative sider, men en ting er sikkert, den har været med til at skabe en meget selvstændig, sikker, ambitiøs og ikke mindst privilegeret Veneda. Jeg er meget taknemlig over at have så mange oplevelser med i bagagen, dem får jeg nemlig brug for. Det nemlig nu det for alvor tager fart…. NEW YORK HERE I COME!

// Veneda Budny


Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.