Bog: Peter Schmeichel: “ONE”. Politikens Forlag. Udkommer i dag både på dansk og engelsk.


I dag (tors. d. 30 sept.) udkommer selvbiografien af Danmarks …. ja måske, Verdens bedste målmand nogensinde. Bogen hedder “One” og er Peter Schmeichels egen historie om sit liv fra start til nu. Bogen er skrevet i et nært samarbejde med den engelske forfatter Jonathan Nortcroft. 

Lad os bare starte med anbefalingen. Hvis du interesserer dig det mindste for fodbold, så skal du naturligvis læse med, når en dansker giver et unikt indblik fra fodboldens største scene. En scene hvor han var blandt landsholdets og Manchester Uniteds absolutte stjerner igennem triumfer som Europamesterskabet, Premier League titler, Champions League trofæ og meget mere. Du kommer helt tæt på sygdom, et turbulent forhold til sin far og det lange (svære) farvel til favoritklubben Manchester United. Peter Schmeichel har ligeledes dedikeret et kapitel til sine 2 børn, sønnen Kasper og datteren Cecilie og forholdet til dem. Der er ingen tvivl om, at de betyder alt for ham. Bogens start skal naturligvis også nævnes. Det bliver formentlig ikke meget mere blæret, end at lade legenden Eric Cantona indlede bogen med forordet.

Bogen er direkte, let at gå til og du har hele tiden lyst til “et kapitel mere”.

Du kan roligt lægge vejen omkring din boghandler. Vi giver den 4,5 ud af 5 stjerner.

Bogens opbygning

Vi plejer at vælge et favoritkapitel ud, når vi anmelder bøger. Men det er svært at fremhæve et i denne bog. Men noget af det der går igen og igen i bogen; “Den intense stemning fra det berømte omklædningsrum i Manchester Uniteds mest berømte årti”. Peter Schmeichel tager os helt tæt på samarbejdet med de største stjerner op igennem 90´erne. Historier der aldrig er fortalt før, og de bliver bestemt ikke mindre spændende af Peters egen placering som en af de største i hierakiet.

Du kommer også tæt på Peter Schmeichels kontraktovervejelser i de sidste år i Manchester United, hvor Alex Ferguson godt vidste, at de havde brug for ham, hvis de skulle helt til tops i Europa. Bogen fortæller om andre muligheder i de år, hvor F.C. Barcelona blandt andet var interesseret.

"Jeg fortryder ikke noget"

Peter Schmeichel fortæller selv:

“Et spørgsmål, jeg har stillet mig selv i årevis, er: Hvorfor mig? Hvorfor kunne jeg i en alder af otte år sige: ‘Jeg vil spille for Danmark, og jeg vil vinde FA Cup på Wembley med Manchester United’ og så få det til at ske? I arbejdet med denne bog fandt jeg nogle af svarene – og jeg håber, historien om hvordan en lille dreng fra København opnåede alt dette, kan inspirere andre, der drømmer stort.

Jeg fortryder ikke noget i min fodboldkarriere. Hvorfor skulle jeg det? Men på min rejse fra deltidsfodboldspiller i den danske liga til Champions League-vindende anfører var der op- og nedture og mange følelser. Også et par fejltagelser. Normalt er jeg ikke en, der ser tilbage på fortiden, men det var tid til at se tilbage og være ærlig omkring det, jeg så.”

"Normalt er jeg ikke en, der ser tilbage på fortiden, men det var tid til at se tilbage og være ærlig omkring det, jeg så.”

Peter Schmeichel om at skrive bogen