Et af fodboldens helt store ikoner og måske verdens bedste målmand gennem tiderne, Peter Schmeichel, udgiver i år sin selvbiografi.

I en pressemeddelse fra Politikens Forlag lyder det:

I bogen fortæller han om sin tidlige succes i Brøndby og om de mange år i engelsk fodbold, der indledtes med, at Sir Alex Ferguson kaprede ham til Manchester United i 1991 og hyldede ham som ‘århundredets handel’. Han beretter naturligvis og den fulde historie om det danske landsholds bemærkelsesværdige triumf ved EM i fodbold i 1992.

Peter Schmeichel fortæller om at være en nøgleperson i Uniteds succeser igennem et årti – begyndende med den første hjemlige ligatitel i mere end et kvart århundrede og kulminerende med den utrolige sejr over Bayern München i Champions League-finalen i 1999. Et tiår hvor han blandt mange andre spillede sammen med stjerner som Eric Cantona og David Beckham.

Men Peter Schmeichels historie er ikke blot et væld af triumfer. Han fortæller i bogen også personlige ting – heriblandt hvordan han blev alvorligt syg som 15 år og om et turbulent forhold til sin far, en dygtig musiker oprindelig fra Polen med hemmeligheder i bagagen. Schmeichels liv efter målmandshandskerne blev lagt på hylden udforsker han med en forbløffende ærlighed, og han retter blikket mod arvtageren i målet: sønnen Kasper Schmeichel, der har vundet Premier League med Leicester og er dansk landsholdsmålmand.

Om bogen fortæller Peter Schmeichel selv:

“Et spørgsmål, jeg har stillet mig selv i årevis, er: Hvorfor mig? Hvorfor kunne jeg i en alder af otte år sige: ‘Jeg vil spille for Danmark, og jeg vil vinde FA Cup på Wembley med Manchester United’ og så få det til at ske? I arbejdet med denne bog fandt jeg nogle af svarene – og jeg håber, historien om hvordan en lille dreng fra København opnåede alt dette, kan inspirere andre, der drømmer stort.

Jeg fortryder ikke noget i min fodboldkarriere. Hvorfor skulle jeg det? Men på min rejse fra deltidsfodboldspiller i den danske liga til Champions League-vindende anfører var der op- og nedture og mange følelser. Også et par fejltagelser. Normalt er jeg ikke en, der ser tilbage på fortiden, men det var tid til at se tilbage og være ærlig omkring det, jeg så.
Jeg deler min families bemærkelsesværdige, skøre og til tider utrolige historie. Alle kender min søn, men jeg tror ikke, at nogen kan regne min fars hemmelige liv ud. Efterhånden som man bliver ældre og mere moden bliver familie, arv og meningen med livet vigtigere. Dette er ikke bare en bog om fodbold, det er en bog om netop alt dette.”

Bogen er skrevet i samarbejde med den britiske forfatter og journalist Jonathan Northcroft fra The Sunday Times. Den udkommer d. 30 sept. fra Politikkens Forlag i Danmark og Hodder & Stoughton i Storbritannien.

Bogen er skrevet i samarbejde med den britiske forfatter og journalist Jonathan Northcroft fra The Sunday Times. Den udkommer d. 30 sept. fra Politikkens Forlag i Danmark og Hodder & Stoughton i Storbritannien.