Ingen er længere i tvivl. Pandaerne er landet! En enorm investering for Zoo i København. Det har været diskuteret, hvor stor en politisk aktion det har været. DR har lavet det nok bedste overblik, så det sparer vi i denne artikel. ( Se det her. )

Hvordan du end vender det, så er “bottom line” at investeringen skal tjenes hjem. Fra Zoo Københavns ledelse lyder forventningen, at besøgstallet skal øges med 15%.

En god start!

Påsken var en fantastisk start for ZOO og Pandaerne. Mere end 100.000 gæster besøgte Zoo i løbet af påsken. Det er 30% flere end sidste år. 

Direktøren i Zoo København, Jørgen Nielsen jubler, og kalder 2019 for “Vores år”.

Han udtaler til minby.dk:
»2019 er vores år. Påskeugen er et bevis på, at vi er på vej i den rigtige retning. Vi har brugt månederne op til pandaernes ankomst på at gøre os klar til det store gæsteindryk. Vi har givet haven et ansigtsløft og forbedret gæsteoplevelsen markant. Vi har fordoblet kapaciteten i hovedindgangen samt givet vores madudbud en ordentlig overhaling, så vi er klar til at tage imod mere end 15.000 gæster hver dag.«

Det har de kostet: 

Pris for det nye panda-anlæg inkl. restaurant: 160 millioner kr.
Pris for leje af Pandaerne. ( 15 år ): 100 millioner kr. i alt.

Desuden skal der ligges et to-cifret millionbeløb oveni i forberedelsen, research, transport, mad/planter og løbende vedligeholdelse.
Så de samlede omkostninger ender formentligt på over 300 millioner danske kroner.

Nyt madudbud i ZOO

Sammen med pandaerne Mao Sun og Xing Er, så er der også kommet nye spisesteder i ZOO. Fra ZOO lyder det, at ved påskens start åbnede hele 15 nye salgssteder, tre nye restauranter, og alle eksisterende enheder havde fået nyt sortiment og et generelt kvalitetsløft. Omsætningen er fulgt godt med, selvfølgelig godt hjulpet af de mange ekstra gæster, men alligevel…. Faktisk har ZOO tjent tre gange så meget som forrige år på mad/drikke i påsken. Vi kunne overveje et par anmeldelser!

Vi ønsker tillykke med den flotte start, og vil følge udviklingen + den store investering løbende her på dontt.dk