Samtale med Nicoline Durup fra Durup.

 Nicoline Durup er kvinden bag gardin-brandet, Durup, som på trods af sin korte levetid allerede har slået sit navn fast. Men bag de flotte tekstiler gemmer der sig langt mere. Nicoline er en dygtig kommerciel profil og folk der kender hende, omtaler Nicoline som yderst arbejdsom og altid “i gang”.

I dag kan du komme tættere på Nicoline Durup.

Om Durup:

Durup blev etableret i 2018 i København. Hovedproduktet er skræddersyede gardiner.
Bag brandet står Nicoline Durup.

Du kan læse mere på durup.com

Missionen for Durup:
"Dressing your home is like picking the right dress in the closet and the ambition is to create an interior universe with a variety of dress codes to choose from."

Har det altid stået i stjernerne, at du skulle være iværksætter?

Ja, det har det faktisk. Jeg kommer fra en iværksætterfamile og så længe jeg kan huske tilbage har jeg altid fået et sug i maven, når det kom til at starte projekter. Der er derfor ingen tvivl om, at det på en eller anden måde altid har ligget i kortene, at jeg skulle være selvstændig. Jeg startede min første (mere eller mindre rigtige) forretning i år 2000. Det er 21 år siden nu! Jeg har et par gange forsøgt at blive arbejdstager, men jeg må bare indrømme, at jeg trivedes langt bedre i risikofyldte farvande og med lidt kaos omkring mig.

Hvilket fundament er DURUP bygget på? 

Vi er i udgangspunktet en gardinvirksomhed, som sælger skræddersydede gardiner til både private og erhverv. Tekstiler er omdrejningspunktet for alt det vi rør ved og hvorfra vores produkter udspringer. Men jeg har fra start set DURUP som et fashion brand, som nu, og på den meget lange bane, skal arbejde i krydsfeltet med mode og interiør. I vores fundament ligger derfor et stærkt ‘fasionabelt karaktertræk’, som i bund og grund afspejler et personlighedstræk hos mig, nemlig det her med at være grænsesøgende og tænke ‘upside-down’. Jeg tror på, at magien opstår, når vi forbinder brancher, produkter og mennesker på en ny måde og det er dét fundament DURUP bygger på. 

Hvem er typisk jeres kunder?

Vores største kundesegment er private kunder med hang til æstetiske løsninger. Jeg håndplukker selv alle vores tekstiler hos nøje udvalgte tekstilhuse rundt omkring i hele verden. Vores typiske kunde er derfor en som sætter pris på kvalitet og unikt design. 

Hvad er den overordnede ambition for DURUP

Jeg vil gerne skabe et mode- og designhus a la Hérmes. Det er et meget ambitiøst men også meget konkret mål, som egentlig gør det lettere for alle at forholde sig til, når jeg fx skal on-boarde nye medarbejdere, møde samarbejdspartnere eller overbevise banken om vores rejse. For mig er det en kæmpe booster at sætte et ambitiøst mål og også at sige det højt. For så kommer det til at ske. Trust me.

I har på trods af jeres unge alder arbejdet på de “største scener” og med nogle af de største stjerner herhjemme. Er det gået hurtigere end du havde forventet?

Både ja og nej. Jeg er et ekstremt utålmodigt menneske, hvilket både er en styrke og en svaghed i denne her rolle. Der er ingen tvivl om, at vi ved at slå meget stort ud med armene fra start og ved at lande influencer samarbejder kun de fleste turde drømme om, har sat os i en stærkt position meget hurtigt. Men jeg er konstant er skridt længere fremme og drømmer hele tiden op at vi også havde nået at lancere det produkt, eller landet den artikel i det medie eller lancere det samarbejde. Det er sådan jeg er og formentlig den drivkraft, som får os så hurtigt frem. Men nogen gange skal jeg huske også at fejre de små succeser.

Hvor er i henne om 3 år?

Vi har fået skabt et stærkt marked i London og fået lanceret de første tre produkter udover gardiner. Forretningskvinden i mig arbejder i et parallelt spor, som lidt forsimplet handler om at udvikle vores nuværende kerneforretning, skræddersyede gardiner, men samtidig at opbygge en digital, skalerbar forretningsmodel, med et internationalt fokus. To spor som hænger uløseligt sammen og som i de kommende år skal underbygge hinanden, så vi står stærkt. Corona har lært os små iværksættere meget og der er ingen tvivl om, at jeg nu er langt mere fokuseret på at have flere kanaler og motorer, så hvis den ene står af, så har vi en anden at flyve videre med. 

For mig er det en kæmpe "booster", at sætte et ambitiøst mål og sige det højt.For så kommer det til at ske. Trust me!

Nicoline Durup

Altid på farten

Hvordan ser din hverdag ud?

Travl og altid på farten. Jeg ville nogen gange ønske, at jeg havde lidt mere ‘kontortid, men det er en del af min forretningsmodel at møde kunder og mennesker, så min kontortid ligger typisk fra 20-23 om aften, når jeg har puttet min datter. En typisk operationel hverdag går derfor med kunder i mit showroom på The Audo i Nordhavnen og at få alt det administrative arbejde der følger med en gardinordre til at gå op i en højere enhed. Min assistent Cecilie har som regel også en masse spørgsmål til ordrer, vareleverancer og nye tekstiler. Udover det samarbejder jeg med en masse dygtige indretningsstylister og arkitekter, som jeg er i daglig dialog med. 

Hvem / Hvad bliver du inspireret af?

Jeg har fundet ud af, at jeg får min energi og kreative indspark i mødet med mennesker. Derfor er min største inspiration de mennesker jeg omgiver mig med. Det er her jeg opsnapper nye tendenser og får mine forretningsmæssige ideer. Jeg følger selvfølgelig en masse internationale og dygtige mennesker indenfor mode og interiør på særligt Instagram, men i bund og grund opstår min inspiration i de daglige, fysiske interaktioner. 

Hvordan ser dit medieforbrug ud?

Det er faktisk ikke kæmpestort. Mine gode veninde Mette Østergaard er chefredaktør på Berlingske og hver aften inden jeg lukker øjnene læser jeg lige de vigtigste nyheder på min telefon og smiler over hendes seje kamp for mere ligestilling mellem kønnene i Danmark. 

Hvad er det første du gør om morgenen?

Kysser min 3 årige datter. Uden undtagelse.

Continued….


Creators

En ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København.

Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her.