VM feberen raser i hele landet. I dag spiller Danmark mod Frankrig, hvor begge lande har en god chance for at gå videre fra grupperne. En anden ting som de to lande har tilfælles er, at tøjmærket Les Deux i samarbejde med UMBRO har lavet deres fortolkning af landsholdstrøjerne.
Se den danske landsholdstrøje her.
Se den franske landsholdstrøje her.

Vi varmer op med den tidligere landsholdspiller Niclas Jensen til en fodboldsnak og fremvisning af de flotte trøjer!

Niclas, Hvilken klub har haft størst betydning for dig som fodboldspiller?
Der er mange på hver sin måde. Selvom jeg var meget skadet i tiden PSV, var det en sindssyg oplevelse, og jeg lærte en masse og fik en masse erfaring. Tiden i FCK med 3 mesterskaber betyder meget. Det specielle, som fodboldspiller, er mesterskaber, og det er det, man spiller for. Min primetime var i Manchester City og Dortmund.

Hvilken fodboldspiller har været den største inspiration til din fodboldkarriere?
Michael Laudrup! Han var dansker, og han var helt speciel. Det, han kunne, var unikt. Han var den bedste i verden på det tidspunkt.

Hvad er dit største slutrundeminde?
Der er flere. Men kampen mod Frankrig til VM 2002, husker jeg tydeligt. Da Morten Olsen dagen før kampen siger: ”Du skal starte inde”. Det var så vildt!

Og selvfølgelig også da jeg var med til VM. Det var bar stort.

Hvad betyder det at repræsentere sit hjemland?
Det kan man ikke forklare, det er kæmpe stort at stå i parken til nationalsangen. Det er umuligt at beskrive, det skal opleves. Jeg har spillet fodbold siden, jeg var 4 år. Jeg har altid sagt:  ”Jeg skal på landsholdet”, og så står man der. Jeg er glad og stolt over, at det lykkedes, men det har altid været planen og lå i kortene.

Hvad vil være størst – Champions League finale eller VM finale?
Dette er klart en VM finale. Det er dit land, du repræsenterer, og det er en finale, som kun er mulig at spille hver 4. år. Flere spillere opnår Champions League – det er kun de øverste, der opnår VM.

Hvilke spillere har været sjovest at spille imod?
Jeg har spillet imod David Beckham mange gange, da vi havde samme plads overfor hinanden i min tid i Manchester City mod United og landsholdet. Han var en af de bedste i verden, og derudover har jeg også spillet mod Cristiano Ronaldo, som stadig er god den dag i dag.

Hvor meget betød design og pasform af trøjen for dig, da du spillede?
Det er meget sjovt, for jeg kan huske helt tilbage, da jeg var 8 år i B93, vi havde en træner som selv skaffede sponsorer. Alle havde Hummel i klubben, men vi fik Adidas. Det satte sig fast, vi var ens i det lækre tøj – og andre hold tænkte, at vi var gode, da vi kom som en parade.

Hvilke trøjer husker du bedst for din karriere?
FCK Umbro trøjen, den var fed og den var anderledes. Snøren på trøjen var rød. Hvid og blå er normalt FCK, men det har var nyt. Pasform var ikke så meget i fokus i min tid, dette har ændret sig. Nu er der mere fokus på, at det er spilleren der skal performe – så udstyret skal være i orden. Som et hvert andet arbejde.

Misunder man andre klub-/landsholdstrøjer?
Helt grundlæggende har jeg kærlighed til Juventus´ trøje, som er sort- og hvidstribet. Trøjen har ”Italienstilen”, og Michael Laudrup spillede i Juventus. Det er en smuk trøje, og den ville jeg gerne have spillet i.

Mit bedste trøjebyt var med Patrick Viarra var i kampen mod Frankrig til VM 2002.

Hvad indeholder dit bud på den bedste fodboldtrøje?
Den skal indeholde striber, det er klart det vigtigste.

Hvad synes du om denne Les Deux Umbro trøje?
Der er et modeaspekt i trøjen, og det er fedt. Et fodboldtrøjedesign fra tilbage i tiden, blandet med mode, har givet en fed retrotrøje.

Hvordan kommer det til at gå Danmark – hvordan ser du chancerne?
Danmark går videre fra gruppen, jeg er meget optimistisk. Danmark har en chance, men det bliver svært og tæt. Eriksen skal præstere, en ny træner har fået løst det, han kan, og han skal være afgørende med assister og mål.

Niclas Jensen er tidligere professionel fodboldspiller og har spillet i de største fodboldligaer i Europa: Premier League for Fulham og Manchester City, den tyske Bundesliga i Dortmund, Æresdivision i PSV og Superliga for F.C. København og Lyngby. 

Nicklas har i løbet af karrieren opnået 62 kampe på det danske A-Landshold og har spillet to slutrunder for Danmark til VM 2002 og EM 2004.