NY DOKUMENTAR: DEN ENSOMME KAMP

FC Københavns eget TV hold har mandsopdækket profilen Erik Johansson, der sidste år pådrog sig en alvorlig knæskade. En ensom kamp langt væk fra det normale rampelys. Fra sejre, store europæiske kampe og mesterskaber til 8 måneder med genoptræning.

Den 12. august 2017 spillede FCK uafgjort 1-1 mod AC Horsens. Nok ikke en kamp, som mange husker så meget fra nu. Men Erik Johansson vil aldrig glemme den. Hans forreste korsbånd i højre knæ gik nemlig i stykker den lørdag aften på Østerbro.

Bare tre dage senere kom han under kniven og blev opereret – også i Telia Parken. FCK TV var med og filmede hele forløbet før, under og efter operationen – for første gang om ikke internationalt, så i hvert fald i dansk fodbold til så stort et indgreb som det er at få lavet et nyt korsbånd.

Siden har FCK TV fulgt ham tæt i de otte måneder, hvor han har kæmpet en ensom kamp for at blive klar igen og hele processen er endt med en større reportageserie.

Fra den første gang tilbage på træningsanlægget efter operationen, til særlig anti gravity-genoptræning i efteråret, en uges træningstur til Los Angeles i december, på træningslejren i Dubai i januar og frem til den første træning på græs i februar og den første reservekamp i marts. Og ikke mindst det endelige comeback, som han fik mod AC Horsens i april.

Dokumentarserien er i øvrigt præsenteret i samarbejde med FCK-sponsoren Palæo. I samarbejde med FC København viser vi dig her en lille forsmag på dokumentaren:

"Man føler sig lidt alene"

Serien i syv afsnit bliver løbende tilgængelig på FCK.DK og FCK TVs YouTube-kanal i slutningen af maj og starten af juni.

Vi fangede Andreas Højberg Fotograf, FCK TV til et par kommentarer om dokumentarserien: 

Fortæl lidt om baggrunden for, at Palæo er med til at lave denne dokumentarserie?
Klubben havde allerede et samarbejde med Palæo, hvor spillerne kan få den rigtige og næringsrige kosti forhold til at præstere til træning og i kamp. Så det var oplagt for os i tv-afdelingen, at de også blevsamarbejdspartner på denne dokumentarserie, dadet undervejs i sådan et langvarigt og hårdtskadesforløb i den grad også handler om at holde en sund livsstil og træne rigtigt.

Erik Johansson er ikke kendt som den mest “opmærksomhedssøgende”. Hvordan har han haft det med projektet?
Ja, Erik er nok ikke den spiller, der normalt står allerforrest i køen, når vi tænder kameraet. Faktisk startede projektet lidt tilfældigt med at vi fik lov til at være med inde på operationsstuen og filme det hele, da han fik sit nye korsbånd tilbage i august. Og siden udviklede det sig til, at vi fulgte ham i alle 8 måneder måneder. Han syntes selv, at det var fedt at være med til – og har fra første optagedag været utrolig nem at arbejde sammen med. Jeg tror faktisk, at fansene vil få en ny side af ham at se.

Hvis du skulle vælge 1 ting ved dette projekt, som du er lykkedes særligt godt, hvad skulle det så være?
At man forhåbentlig som fan vil føle, at man er med,når tingene sker og endnu tættere på en tidligere. I forhold til Bashkim og Delaney-dokumentarerne, så er denne meget mere reportage-præget, hvilket jeg synes virker godt netop til serieformatet i de syv afsnit, det er blevet til.

Og den sidste……

FCK TV har fået en stærk position, og langt foran alle andre klubber herhjemme. Er der flere af disse baggrundsserier på vej? Eller andre sjove ting?
Vi arbejder altid på at blive bedre til det vi laver, men prøver også at finde på nye tiltag og formater. Så ja, hvem ved – det er nok ikke det sidste I ser af den her slags klub-tv.