Der er sjældent stille omkring det danske fashionbrand Les Deux, og igen i år spiller Københavner-drengene en stor rolle i det danske modebillede. Vi tog en snak med chefdesigneren Mathias Jensen. Vi kommer både ind på nyhederne, “det nye Les Deux” og egne favoritter.

Beskriv jeres SS18 ?
SS18 er nok vores mest sanselige og romantiske kollektion til dato. Kollektionen er præget af varme farver og print, der bringer tankerne hen på sene sommeraftner i godt selskab. Vi har nogle helt klassiske bærende elementer med som den stribede skjorte og logo tee, men også tilføjet broderinger og nye materialer. Vi har skruet en tand ned for energien og givet os tid til at stoppe op og nyde sanserne, kærligheden og miljøet omkring os. Vores farvevalg er blødt og stilen er casual og klassisk på den helt ubesværede måde.
Hvor er inspirationen kommet fra ?
Inspirationen til SS18 kommer fra Latinerkvarteret i Paris. Vi har besøgt Paris mange gange og er altid vendt tilbage til det områder, der står i skarp kontrast til den populære metropol, der er præget af turisme og modernitet. Når man træder ind i Latinerkvarteret mærker man hurtigt, hvordan den romantiske og klassiske stemning, vi elsker Paris for, spreder sig gennem gaderne. Der eksisterer en fælles interesse for kunsten og den kreative frihed. Vi har ladet fascinationen af Latinerkvarteret styre designet af SS18 kollektionen. Vi har besøgt unikke steder og mødt inspirerende og ægte mennesker, der har skabt rammen om ellementer, form og farvevalg.
 
Hvilke trends kommer tilbage ? 
Over denne sommer er hawaiiskjorter og farver i den grad kommet tilbage i gadebilledet. I SS18 har vi fortolket disse to trends i Les Deux regi. Vi har kombineret klassiske elementer med den kendte hawaiiskjorte og bragt vores egen fortolkning til det tidsløse sommerhit. Vores mere simple styles er ideelle til sommerens mange arrangementer og kan kombineres på kryds og tværs med de mere nedtonede elementer i kollektionen. Vi har heller ikke været bange for at bruge farver. Hvis en farve kunne tildeles en temperatur, ville SS18 paletten ramme +25 grader. Varme jordfarver i brune og gule nuancer er dominerede, mixet med blomstredetaljer fra den rosa palette.
 
Hvis man skal investere i en tidløs klassiker, hvad foreslår du så ?
Jeg er kæmpe fortaler for gode basics. Og jeg kan ikke kun nævne én tidløs klassiker. Jeg har tre produkter som jeg nærmest dikterer at man skal have i garderoben; En hvid oxford skjorte, en hvid t-shirt og et par hvide sneakers. Simple silhuetter og god kvalitet! Man må simpelthen ikke gå ned på kvaliteten når man snakker basics. Med en god basic gaderobe på plads, går man sjældent galt i byen. Det der kendetegner en tidsløs klassiker er dens alsidighed. Derfor går den også igen sæson efter sæson, fordi kombinationerne er uendelige og uafhængige af farver og stilart.
Hvordan ser din modeuge ud ?
Jeg har de første to dage sat vores messestand op, den er blevet super fin! Vi har bygget et udsnit af Palais Royale midt i Bella Centret, så den franske stemning er på sit højeste, når du træder ind på vores “græsplæne”. Derudover har jeg et par møder med producenter og agenter, der er fuld gang i design af efterårskollektionen til 2018 og så skal jeg måske lige til en fest eller to. 
Ret stille og roligt. Jeg skal jo arbejde.
 
I er lige kommet med jeres AW17. Hvad har i sendt på gaden til os ?
Jamen, vores AW er i virkeligheden det første spadestik til et “nyt” Les Deux. Eller i virkeligheden et lidt ældre Les Deux. Vi har udvidet vores buksesortiment med et par nye farver og har designet den fedeste strik kollektion til dato. Jeg elsker strik og håber virkelig at folk får øjnene op for, at vi uden tvivl kan blive deres nye leverandør af favoritstrikken. Derudover har vi en masse klassikere med i nye og mere modige farver.
Der er helt klart noget for alles smag.
( Se alle Les Deux nyhederne her )
 
Hvad er din egen favorit fra jeres nuværende kollektion ?
Det må være et par af vores nye strik styles. Vi introducerede for et år siden en style som hedder Cashmerino, som er en kashmir og merino blend fladstrik – det er en helt fantastisk style. Den kommer i to nye farver og dem skal jeg helt sikret have fingrene i.
Derudover er vores Como pants kommet i mørke grøn. De bliver uden tvivl også en stor del af min efterårsgarderobe.
( Se bukserne her )
 
Hvordan står det ellers til hos Les Deux ? 
Vi har travlt. Helst vildt travlt faktisk. Vi har gang i nogle spændende nye projekter, som jeg desværre ikke kan løfte sløret for lige nu. Derudover har vi fået nye spændende samarbejdspartnere rundt om i Europa, som virkelig er inspirerende at arbejde sammen med.

Tracks har skiftet navn til Les Deux Athletics og er et sted, vi ligger meget fokus lige nu. Det har performet virkelig godt, men der er altid plads til forbedringer, og de kommer nu.