Af Jeppe Larsen og Magnus Eriksen, Co-Founders af LARSEN & ERIKSEN

Dontt.dk blev i 2012 skabt ved, at være platform for inspirerende iværksætter / creator fortællinger. Det er fra den tid, hvor det IKKE var sejt at være iværksætter, og det “rockstjerne” symbol det har i dag. Siden har dontt.dk universet ( Hvor mange læser dontt.dk nu ? ) udviklet sig i flere retninger, men iværksætterhistorierne er stadig en vigtig del af vores profil. Vi bliver ved med at ramme rigtigt, og i dag kan vi præsenterer 2 drenge med store ambitioner. Jeppe Larsen og Magnus Eriksen har store ambitioner for deres ure! Vi giver ordet videre. Velkommen til drenge!

LARSEN & ERIKSEN – Dansk design i øjenhøjde

“Vi har været bedste venner siden tredje klasse, og én ting vi altid har interesseret os for, er ure.
Uret er ofte det eneste smykke, som mænd går med, så derfor skal det også være i orden. Vi hardesignet et ur, der er inspireret af dansk design med 50’ernes rene linjer. Vi har puttet et stykke schweizisk Ronda FE762 urværk i, så vi er sikre på, at kvaliteten er i orden, og vi har kontakt direkte med producenten, så vi kan tilbyde et stykke dansk design i urformat fyldt med kvalitet til en overkommelig pris.

Vi oplevede at sidde fast i hamsterhjulet, og vi var trætte af sure chefer og kedelige arbejdsdage. Derfor opstod drømmen om at bygge noget op fra bunden. Noget der ikke kun skabte værdi for os – men også for andre. En virksomhed hvor prioriteten skulle være, at folk er glade for at møde op hver mandag i stedet for bare at sidde og kigge på urets visere nærme sig fyraften. Det lyder som en kliché, men vi vil gerne arbejde for andre end bare os selv og nogle slipseklædte interessenter, vi aldrig har mødt.

Generelt ønsker vi at skabe værdi for andre, og netop tilgængelighed er et nøgleord i vores forretning. Vores vision er, at alle skal have råd til et kvalitetsur. I Skandinavien har vi en tradition for at demokratisere design. Vi har det ligesom FDB Møbler og Ikea – alle skal have adgang til nordisk design uden at skulle cleare den med banken først. Det er også derfor, vi samarbejder med “Cykler til Senegal”. Vi elsker selvfølgelig cykler, og vi elsker at cykle rundt i København, men vi er trætte af at se så mange efterladte cykler. Cykler til Senegal indsamler cykler i København og sender dem til Afrika. Derudover giver vi en cykelslange for hvert solgt ur med til Senegal eller Gambia, hvor en fungerende cykel har kæmpe betydning for nogle af klodens fattigste. Det kalder vi Bikes For A Happier World.

Lige nu sidder vi på 17 gode kvadratmeter tæt på Nørreport. Vi drømmer om mere plads, men vi synes også, der er noget charmerende i at være en lille virksomhed. Det er ikke målet at blive 200 ansatte. Vi vil hellere have et kontor med ti mennesker, der så bare er 100% dedikerede til at være lige her hos os.

Vi er designnørder med en stor forkærlighed for ure, og armbåndsuret har altid fascineret os. Derfor har vi også begge ursamlinger fra vores rejser rundt i verden. På et tidspunkt købte Magnus eksempelvis et ur på Mount Ruapehu på New Zealand, og vi har begge flere sovjetiske vintage-ure.

Vi er meget stolte af det produkt, vi har fået skabt, og de samarbejder vi har fået op at køre. Der er mange forhandlere, der har vist os tillid og har vores ur liggende nu. At Louisiana, AROS, San Francisco MoMA og Stedelijk i Amsterdam har taget vores ure ind i deres museumsbutikker, synes vi meget godt beskriver, hvad vores produkt er: et æstetisk objekt der tilfældigvis også har en reel værdiskabende funktion. Og så er det jo altid dejligt at få skulderklap af nogle af dem, der ved, hvad de taler om.

En sjov lille sidehistorie er faktisk, at vi havde en forhandler, der var på vej hjem fra en julefrokost, da han blev passet op af tre mænd. Han havde dog imidlertid ingen kontanter på sig, og han havde ladet sit dankort blive hjemme. Det endte med, at de fik øje på hans Larsen & Eriksen-ur, som de så pænt bad ham om at overlevere, og det var det eneste de fik med derfra. Vi har selvfølgelig foræret ham et nyt ur!”