I årets budgetaftale hos Københavns Kommune kunne man for første gang i 10 år ikke finde nogen støtte til Copenhagen Fashion Week og Global Fashion Agenda. En stor overraskelse for mange, ikke mindst for branchen selv. Da nyheden kom, udtalte Trine Rindsig Larsen, COO fra Copenhagen Fashion Week følgende til Fashion Forum:

“Med Copenhagen Fashion Week tiltrækker vi to gange årligt mange tusinde gæster til København og den medieomtale, det afføder, er alene millioner værd i branding af byen. Midlerne fra Københavns Kommune har muliggjort, at vi har kunnet skabe en inkluderende modeuge, hvilket er en hjørnesten i vores overordnede strategi.”

Men der er opbakning at finde til modeugen på Rådhuset. Dontt.dk kan fortælle, at den nye Kulturborgmester i København Franciska Rosenkilde ( Alternativet ) både synes, at det er ærgerligt, og at der i den grad burde have været penge til Copenhagen Fashion Week, men også Global Fashion Agenda.

Interview og reaktion fra Franciska Rosenkilde her:

Hvad er den overvejende grund til, at KK ikke længere bevilliger penge til Copenhagen Fashion Week?
I budgetaftalen for 2019 blev der ikke afsat midler til Copenhagen Fashion Week og Global Fashion Agenda af de partier, der står bag aftalen. Alternativet var som bekendt ikke en del af flertallet for aftalen.

Der er tale om et massivt eksponeret uge internationalt i en branche, som er kendt for at være blandt de mest innovative. Kan du forstå, at arrangørerne er frustrede?
 Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt, at budgetpartierne på Københavns Rådhus ikke prioriterede kommunens fortsatte støtte til Copenhagen Fashion Week og Global Fashion Agenda. Den københavnske modeuge nyder stor opmærksomhed ude i verden, og det mener jeg absolut, vi skal støtte. Samtidig er mode en branche, hvor der i den grad er plads til at oppe sig på bæredygtigheden, og derfor er støtten til Global Fashion Agenda i mine øjne også helt essentiel.

Hvad skal der til for, at de igen vil få støtte?
Kommunale midler er noget, der prioriteres i de årlige budgetforhandlinger på rådhuset. De partier, der står bag den endelige aftale, prioriterer midlernes fordeling.

Tænker du, at der er tale om nogle “forkælede” typer, som egentlig selv burde gøre arrangementet profitabelt?
Der er tale om en flok dedikerede folk, der hvert år sørger for, at dansk mode fortsat er på verdenskortet, og for at bæredygtighed i modebranchen er på dagsordenen verden over. Modebranchen er vigtig for København og for Danmark, og det er jeg ærgerlig over ikke er blevet prioriteret af budgetpartierne i år.

Skal du selv deltage / se noget – under Copenhagen Fashion Week?
Jeg skal bestemt følge med og håber, at jeg får mulighed for at deltage.


MOMENTUM: Kom tæt på modeugen med Dontt.dk
Glæd dig! Live fra d. 28/1