Navnet er Mathias Jattah-Njie Jørgensen, født i 1990 i København. På hans fodboldtrøje står der ZANKA, som stort set alle kalder ham. Det var hans ungdomstræner, der fandt på navnet, som har hængt ved siden han var 10 år. Efter en tur i Holland er Zanka tilbage i sin hjemby København på nu 2 år.

Vi mødtes en formiddag med Zanka, som er denne måneds “københavner” her på dontt.dk

Hvad er den største forskel på den Mathias der tog afsted, kontra den Mathias, der er kommet hjem?
Jeg er blevet mere voksen. Man udvikler sig ekstremt, når man tager til udlandet alene, og man lærer at en bygge hverdag, bygge et liv og blive mere selvstændig.
Fodboldmæssigt fik jeg meget ud af mit ophold i udlandet, og jeg er jeg blevet bedre til det hele. Jeg har taget det bedste, jeg har lært i Holland og her, og derfor holder jeg et højt niveau.

Hvor får du din inspiration fra?
Alt andet end fodbold. Jeg er fascineret af mennesker, der kan noget, og jeg er inspireret af mange iværksættere, det kan også være fra kunstens verden. Jeg synes, det er ekstremt fascinerende at se en god ide blive til et produkt.

Ved du hvad du skal lave efter fodboldkarrieren?
Jeg har en ide om det, og det må gerne være indenfor PR. Om det skal være personligt eller mere bredt, ved jeg ikke endnu. Måske skal det være med sportsfolk? Det skal i hvert fald være et projekt, hvor der ikke er begrænsninger, og hvor man gerne må være lidt fræk. Mediebilledet er super interessant. Man bliver hurtigt et medie, og man kan ”udgive” på ingen tid. Min egen snapchat er jo nærmest min egen lille tv kanal, hvor mine følgere kan følge med i min hverdag. 

Hvad savnede du mest ved København, da du boede i udlandet?
Det er let nok! København er bare verdens bedste by at være i om sommeren! Jeg var mere begrænset i udlandet. I København har man jo alle sine venner og kender halvdelen af alle man møder på Strøget.

Har du ambitioner om at komme afsted igen?
Helt sikkert! Det er en del af planen!

De hurtige:
Byens bedste kaffe: Coffee Collective.
Byens bedste spisested: Pastis.
Yndlingssted i København: Indre by.

Yndlingssneakers:
Min alltime er ”Jordan 1 i sort/rød” – Pt. Er det Vans old school!