Velkommen til december på Dontt.dk! Årets hyggeligste måned. Du kan roligt glæde dig. Vi har en masse på programmet i hele december.

I dag har vi den første af 4 “JULESPECIALS”. En fast tradition siden 2012. Vi går tæt på julen, 2019 og 2020. sammen med en hovedperson på dontt.dk fra det forgange år. Det bliver 4 personligheder, der bestemt ikke har kedet sig i 2019. De arbejder hårdt, har mod og er forbilleder.

Dagens hovedperson er ingen undtagelse.

Vi fejrer 1. advent i selskab med Thomas Refdahl, medejer og stifter af ARKK Copenhagen. På trods af virksomheden kun har været i gang i 4 år, så har man allerede solgt sneakers for mange hundrede millioner kr. Mød Thomas her.

Glædelig Jul fra dontt.dk 

Hvad har været det bedste i 2019?
“Fra et forretningsmæssigt perspektiv at vi, efter 4 år med kraftig vækst, har fået trimmet ARKK som virksomhed og brand ind til en stærk formel, der er klar til yderligere fremtidig vækst. Når man gennemgår så store hop opad på toplinjen som vi gjort alle år, så er der nogle gange brug for at stoppe op, trække vejret, optimere og smøre maskinen, inden man igen træder på speederen. Det tog os 4 år at stoppe op, men det har været sundt, mega hårdt, helt exceptionelt lærerigt og sjovt. Virksomheden står i dag et rigtig godt sted, og vi glæder os til at 2020 bliver endnu et rekordår for ARKK. Og som altid har det bedste ved hvert eneste år været, at jeg har verdens bedste familie og venner. Det har heldigvis ikke ændret sig fra tidligere år!”

Hvem har inspireret dig mest i 2019?
“Jeg tager altid det bedste med fra de menensker, jeg møder på min vej. Så generelt inspirerer både venner, familie og forretningsnetværk mig – det er ikke én person. Efter jeg er blevet ældre, har jeg taget mig selv i generelt at omgås med mennesker, som giver mig noget. Uden at tænke over det er det de venner, jeg ringer først til, dem der har noget at byde på. Det kan være sjov, intellekt, kærlighed eller whatever – men de mennesker, jeg bruger min tid på, skal give mig noget. Dem har jeg heldigvis mange af. Og så tror jeg, at min forretningspartner Kasper og jeg altid har skubbet hinanden, inspireret hinanden. Han er den person, jeg allermindst ønsker at skuffe if.t. ARKK, og det får en til hele tiden at blive bedre til det man laver, det synes jeg er fedt og en fed form for inspiration.”

Hvilken bog er den bedste, du har læst i år?
“Miraklet i LEGO” af Niels Lunde. En fantastisk ærlig, direkte og konstruktiv fortælling om en virksomhed der havde alt, men var ved at tabe det på gulvet. En klar plan for fremtiden og utroligt mange hårde beslutninger gjorde siden hen LEGO til verdens største legetøjsbrand, en klar anbefaling herfra på så mange plan.”

( Psssst. Du kan både læse og lytte til bogen på Mofibo. DONTT.DK giver dig gratis adgang her! )

HUSK I DECEMBER, AT KÆRLIGHED VEJER MERE END GULD.

dontt.dk


Vi bliver 14 mennesker hos min far. Det er sindsygt hyggeligt.

Hvilken juletradition holder du mest af?
Uh, der er mange. Vi skal holde jul hos min far, som vi har gjort stort set hvert år siden, jeg blev født, og på selve juledag den 24. december er det tradition at mange af mine tætteste venner, deres kærester og børn kigger forbi min far i løbet af dagen. Så vi er ofte en 12-15 dejlige mennesker i stuen hos min far, der hygger, drikker en juleøl og spiser julesnacks, mens der dufter af and i hele huset. Så kommer min far ind med forklæde på og siger skål til alle og smiler over hele ansigtet. Det gør mig glad, og det er fandme hygge.

Hvordan holder du juleaften i år?
Vi bliver 14 mennesker hos min far, 4 ænder, 1 stort juletræ og en hulens masse god rødvin. Alle overnatter altid, hvilket er mega hyggeligt. Så står vi op sammen den 25. december og spiser morgenmad. Det giver noget ekstra, når ingen skal hjem på selve aftenen, der er ligesom mere ro. Det er sindssygt hyggeligt.

Hvem fortjener en ekstra julehilsen i år?
Uha, den er svær. Selvfølgelig ønsker man, at alle i verden, der ikke er ligeså heldige som os, der er født i Danmark, trods alt kan få en dejlig jul – at ingen børn forskånes for det mirakel julen er, ikke som religion, men som den utilmative højtid der, efter min mening, kan bringe folk sammen. Dog er julen altid en speciel tid for mig, da en person, der betød hele verden for mig, ikke er her mere. Hun får altid en masse kærlige tanker i denne højtid.

Hvad er dit største håb for næste år?
Her er der også mange. At folk stopper med at bombe hinanden, at USA får en ny præsident, at der skal være plads til alle mennesker uagtet køn, race og seksualitet, at ARKK forsætter vækstrejsen, at min familie og venner forbliver raske. Langt hen af vejen synes jeg ikke, at man skal bruge årsskiftet til at ønske sig noget specielt. Man skal gøre de ting, man drømmer om, nu, man skal sige til de mennesker, man holder af, at man elsker dem idag, og man skal behandle andre mennesker godt og opføre sig ordentligt, altid.