Direkte og ikke til at tage fejl af. Citatet stammer fra Pierre-Emile Højbjerg tilbage i 2013. Dengang var han 17 år og en del af førsteholdstruppen i mægtige Bayern München. I et interview med BT sagde han:

“Mit gæt er, at vi i min tid som spiller bliver europamester. Vi har allerede unge spillere ude i Europa, som gør sig gældende, så jeg tør godt lægge hovedet på blokken. Vi hiver europamesterskabet i hus i 2020.”

Og hans analyse var ret interessant. Med tanke på hvor mange store talenter, der aldrig går hele vejen, så rammer den gamle artikel fra 2013 ret godt:

“I Chelsea høster 16-årige Andreas Christensen store roser som boldsikker forsvarsspiller. Han træner jævnligt sammen med førsteholdet, hvor han spås en stor fremtid. Og i Ajax løber spillere som Christian Eriksen, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen og Viktor Fischer også rundt og imponerer med ungt blod i årene. Talenter, som Pierre-Emile Højbjerg ikke tøver med at kalde ’fantastiske spillere’, der kan udvikle sig til ’international topklasse’.

– Og så har vi jo også spillere som Christian Nørgaard, Nicolai Jørgensen, Jores Okore og de lidt ældre spillere som en Simon Kjær, tilføjer Pierre-Emile Højbjerg.

Med et spillermateriale, der også tæller navne som Andreas Cornelius, Casper Sloth og Kasper Schmeichel er tankeeksperimentet da heller ikke helt ude i skoven.”

I aften spiller vi mod England, og er “kun” 2 sejre for at gentage EM-triumfen fra 1992.


Tilmeld dig vores ugentlig opdatering om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.