Samtale med Kasper Gjedsted fra GreenMobility
Der sker rigtig meget i måden, vi bruger en bil. Vi er blevet bevidste om at forurene mindre, og den teknologiske udvikling har muliggjort nye og smarte måder f.eks. at dele bil på. En af de virksomheder, der muliggør dette, er danske GreenMobility. For dem har 2023 allerede været begivenhedsrigt. De har både oplevet tilgang blandt brugere, sat flere biler på gaden i København og lanceret flere nye initiativer som f.eks. deres abonnement henvendt studerende. I spidsen for virksomheden står Kasper Gjedsted, som startede i GreenMobility i marts måned i år.
Pt. er GreenMobility til stede i 7 europæiske byer herunder København og Århus.
Vi har talt med Kasper om hans karriere, ambitionerne, og hvorfor GreenMobility er meningsfuldt for ham.
Kasper Gjedsted
Hvem er Kasper?
“Hvis vi ser rent professionelt på det, så har jeg 2 kandidatgrader og en vis erhvervserfaring som blandt adm. direktør for biludlejningsfirmaet Avis i Danmark og Sverige, og før det for Sixt i Danmark. Før det var jeg ansat hos AP Møller Mærsk. Jeg tror, at jeg lærte mere hos Mærsk de første 4 måneder, end jeg gjorde på universitet. Det gav mig i hvertfald en forståelse og konkrete værktøjer til, hvem jeg er i dag. Jeg kan huske, at allerede på en af mine første arbejdsdage lå der en stor bunke papirer. Det var direkte “volapyk” for mig. Jeg gik ind til min nærmeste chef og sagde, at de formentlig var blevet lagt forkert ved mig? Min chefs svar var, at der var en grund til, at de havde valgt mig til jobbet, og han mente, at jeg var den bedste til det, og derfor skulle løse opgaven. Det var en god måde at få ansvar på, og det var nok der, at jeg følte mig som voksen, og at jeg skulle lære at stå på egne ben. Det overraskede mig meget, at vi unge fik så meget ansvar og tillid i så stor en virksomhed. Det har jeg virkelig taget med mig videre.
"En anden vigtig ting, jeg lærte hos Mærsk, var deres menneskesyn. Det handler om ordentlighed og en respekt for hinandens arbejde."
En anden vigtig ting, jeg lærte hos Mærsk, var deres menneskesyn. I en periode var vi 4 kontorchefer, der skiftedes til at have en “Jette-vagt”. Jette var virksomhedens corporate jet. Her sørgede vi for nogle praktiske gøremål, når Hr. Møller skulle i lufthavnen. Også her skulle en af mine første vagter gøre et enormt indtryk. Som altid blev han kørt direkte til flyet, men i stedet for at gå direkte op i flyveren gik Hr. Møller hen til en traktorfører, gav ham hånden og sagde: “tak for hjælpen”. Jeg var 28 år på det tidspunkt og lærte rigtig meget af at se Danmarks største erhvervsprofil så tæt på. Det handler om ordentlighed og en respekt for hinandens arbejde. De ting har jeg taget med mig og svarer nok bedst på dit meget åbne spørgsmål.”
Og hvis vi så spoler frem til marts måned i år. Der blev du CEO i GreenMobility?
“Det er rigtigt. Jeg var i forvejen storbruger af produktet. Jeg brugte det enormt meget og kunne se en masse muligheder i virksomheden, allerede inden jeg fik jobbet tilbudt. Så det var den ene grund til, at jeg hurtigt takkede ja. Den anden var det meningsfulde. Hidtil i min karriere har jeg udelukkende skulle levere på profit og vækst. Det skal jeg selvfølgelig stadig. Men der er noget enormt meningsfuldt over GreenMobility for mig.”
Kan du give et par eksempler?
“Selvfølgelig handler det om profit. Don’t get me wrong. Men her handler det også om at stå op for en sag. Det har jeg ikke prøvet før på samme måde. GreenMobilitys koncept er vigtigt, hvis vi skal lykkes med en række afgørende trends som urbanisering, bæredygtighed og deleøkonomi. Vi er jo alle enige om, at vi skal have reduceret CO2-udledningen fra vores transportmidler. Jeg tror faktisk, at det er efter, jeg har fået børn, at de ting er enormt meningsfulde for mig. At gøre verden til et bedre sted. At være med i en grøn virksomhed, som stadigvæk kan være profitabel.
Derudover kan jeg godt lide tanken om, at vi tilbyder en attraktiv mobilitetsservice, der gør transport nemt, bekvemt og billigt for ALLE. Om du er studerende, den enlige forælder eller direktøren i Nordsjælland. Om du skal rundt i byen, til lufthavnen eller skal bruge en varevogn i forbindelse med flytning, så har vi det hele.”
"Vi skal binde vores kunder og brugere endnu tættere på virksomheden."
Du nævnte noget om en ny retning for mig tidligere. Hvad handler det om?
“Vi skal binde vores kunder og brugere endnu tættere på virksomheden. Vi kommer med nogle tiltag til efteråret, som jeg er sikker på, at vores kunder vil synes er rigtig spændende. Det glæder jeg mig til at fortælle mere om. Lad os tales ved der igen.”
Så hvilke ting skal gå op i en højere enhed for, at I skal lykkes?
“Vi har helt klart en stor opgave i at kommunikere. Du vidste f.eks. ikke at vi havde varevogne, selvom du har fulgt os. At vi har mobilitet til alle lejligheder. Det kommer vi også med nogle bud på i den nærmeste fremtid.”
Og det store “dontt.dk spørgsmål” til sidst. Du er leder og har et dagligt ansvar i at inspirere dine medarbejdere. Hvem er du selv inspireret af?
“De to mennesker, som har betydet mest for min egen karriere, er nok også dem, som har inspireret mig mest. Den ene er Mærsk Mc-Kinney Møller, som vi talte om tidligere. Den anden er Henrik Isaksen, grundlægger af GreenMobility og Sixt Danmark, som tog mig ind i Sixt som ganske ung og troede på mig. Det er nok to modpoler med den her store virksomhed og en succesfuld serieiværksætter, som både kan træffe beslutninger hurtigt og være enorm agile. Det er to personligheder, som jeg har lært meget af.”
dontt.dk vil følge op på samtalen med Kasper, når de løbende lancerer deres nye tiltag.
Faktaboks:
GreenMobility er en dansk delebilstjeneste fra 2016.
Selskabet (GREENM) er noteret på Nasdaq Main Market.
Alle deres biler er 100 % elektriske.
Bilerne kan lejes via GreenMobilitys app.
Oprettelsen er gratis Du kan køre fra 1,5 kr./minuttet – du betaler kun, når du bruger bilen.
Tilmeld gratis
Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.
Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”
Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.