🇪🇺 For our international readers: Read this article in English here.

Det var et begivenhedsrigt år for det danske brand Ganni. Toplinjen landede på knap 902 millioner kroner – en flot milepæl for et dansk modebrand, der virkelig har været globalt relevant i en årrække nu. Alene det er en enestående præstation.

Regnskabet er i sig selv værd at fremhæve, men det blev endnu mere interessant, da vi begyndte at bladre i deres omfattende Responsibility Report.

Den slags rapporter er ellers sjældent nogen “page-turner”, men her fandt vi flere konkrete fremskridt og bemærkelsesværdige tal. Vi har samlet de vigtigste pointer og formidlet dem i et sprog, der er til at forstå – uden at man behøver et diplom i ESG.


Ganni: "Vi er fuldt engagerede i at gøre vores del, men vejen frem kræver fælles handling"

Ganni

Ganni har nemlig i deres nye Responsibility Report en række konkrete fremskridt mod deres 2027-mål om at halvere virksomhedens CO2-aftryk. Siden 2021 har de reduceret deres samlede udledning med 24 %, og alene CO2-aftrykket fra selve tøjproduktionen er faldet med 28 %. Det skyldes blandt andet, at Ganni har udfaset brugen af jomfrulæder – en af deres største klimasyndere.

Samtidig har de skaleret deres Fabrics of the Future-program, hvor 5 innovative materialer nu indgår i kollektionerne – mod 1 året før. På leverandørsiden får nu 63 % af arbejderne i forsyningskæden en leveløn – altså en løn, der dækker basale leveomkostninger som mad, bolig og sundhed. Målet er, at det tal skal nå 100 % i 2025.

Internt har 23 medarbejdere meldt sig ind i Gannis Carbon Squad – et slags klima-ambassadørnetværk, der arbejder på tværs af 16 teams for at styrke viden og handling i forhold til klima og CO2-reduktion. Og hos fire leverandører – to i Portugal og to i Italien – er der nu installeret solceller, så Gannis produktion dér kører på vedvarende energi.

Ganni sender tydeligt signal til modebranchen

Ganni

Lauren Bartley som er CSO hos Ganni fortæller i et statement:

“Hos GANNI er vi optimistiske omkring de fremskridt, vi har gjort i forhold til vores 2025-strategi, og den konkrete effekt, vi har set inden for bæredygtighed. Men vi anerkender også, at den forandring, modebranchen har brug for, ikke kan skabes af ét enkelt brand alene. Udfordringerne er store, og vi kan ikke løse dem isoleret. For at opnå reel og varig forandring kræver det samarbejde på tværs af hele branchen – især når det gælder om at samle bæredygtighedsprioriteter og accelerere innovation. Vi er fuldt engagerede i at gøre vores del, men vejen frem kræver fælles handling. Nu er tiden inde til at træde frem, samarbejde og drive den forandring, som branchen akut har brug for.”

Lauren Bartleys ord på Gannis vegne kan ikke opfattes anderledes end som en tydelig opfordring til andre brands om at skrue op for tempoet.


Du kan se hele rapporten fra Ganni her.


WEEKLY BRIEF

Kultur, business & inspiration – direkte fra København til din inbox. Allerede 55.500+ på listen.
Vi sender ud 1 gang om ugen!

Privacy Preference Center