“Check in” med Thomas Skov Gaardsvig

Så er det endelig tid til en omgang “Check-in” igen. I denne udgave kan du møde Thomas Skov Gaardsvig, som til daglig er både redaktør og vært på Podimo.

Thomas har tidligere været radio- og tv-vært i DR i næsten ti år. Han slog for alvor igennem, da han var praktikant i Anders Lund Madsens Det Nye Talkshow. Derudover har han skrevet det mest læste indlæg her på dontt.dk. Det blev skrevet i 2015 og handlede om danskernes alkoholkultur. Indlægget blev besøgt over 1 million gange. Du kan læse det her. 

Hej Thomas. Hvordan har du det?

“Jeg har det dejligt. Momentvis travl, for det meste glad og altid taknemmelig.”

Hvad er du drevet af for tiden?

“Podcast fylder meget i mit liv. Både i min rolle som underholdningsredaktør på Podimo, men også i forbindelse med min podcast ”Livet ifølge Emil og Thomas”, der kører på andet år – på lige netop Podimo. Vi står over for at skulle på turne rundt i hele landet, startende i Vejle 14. september. Det ser jeg MEGET frem til.”

"Der er flere børnebøger på vej. Nogle stykker faktisk".

Thomas Gaardsvig

Hvem er du mest inspireret af for tiden?

“Ted Lasso. Jeg har gennem de seneste år set Ted Lasso et par gange, serien på Apple + – og jeg må sige, hans tilgang til livet er jeg meget inspireret af. Altid at se det positive, altid at være opløftende, altid at gøre andre bedre, altid at tro på det bedste. Det er en livsanskuelse, jeg vil vurdere, IKKE er langt fra min, men derfor er det altid godt at spejle sig i andre.”

Hvordan starter din dag?

“Den starter relativt børneorienteret – med tre børn, der skal op og i tøj, ha’ mad og i skole og institution. Der er ikke en produktionsplan for morgenen, men der er en relativ klar rollefordeling, og bestemte tidspunkter ting skal ske på.

Vi skal senest være ved morgenbordet 7.10. Vi børster tænder 7.30. Vi skal ha’ sko og jakke på 7.40 – og vi skal ud ad døren 7.45 for ikke at skulle stresse.

Til nøds må den blive 7.50, men det bliver den sjældent. Rutiner kan noget!”

Hvilke udenlandske medier benytter du?

“Jeg er relativt dansk funderet, men der er jeg til gengæld hele vejen rundt. Og så kan jeg tages ud af Sdr. Felding, men Sdr. Felding kan ikke tages ud af mig, så jeg tjekker også ofte sdrfelding.dk – og Herning Folkeblads hjemmeside. Det havde måske været sejere at sige New York Times – men det er altså sdrfelding.dk.”

OM THOMAS SKOV GAARDSVIG

Født i 1986
Far til 3 børn.
Gift med Emilie.
Journalist fra Journalisthøjskolen.
Fan af FC Midtjylland og Bones.

Du har allerede skrevet en del bøger. Er der flere på vej?

“Der er flere børnebøger på vej. Nogle stykker faktisk. En mere i “Snip Snap Snork”-universet. Den kommer næste sommer. En historie i en bog, der kommer snart – den hedder “Monsterklar” – og så en bog, der hedder ”Bogen der hellere ville være en lydbog.” Og så har Emil Thorup og jeg også gang i noget – men det ved vi ikke så meget om endnu.”


Tilmeld gratis

Få dontt.dks nyhedsbrev gratis tilsendt: Du kan få vores ugentlige opdatering gratis om kultur, branding, iværksætteri & inspiration med udgangspunktet fra København. Tilmeld her.

Dontt.dk er opkaldt efter ordsproget “dagens dontt.”

Det er et gammelt dansk udtryk, som betyder “at man havde en opgave som skulle løses / gøres”.
Dontt udtales “don-tt” på klingende rigsdansk.