Samtale med Hoteldirektør på “The Falcon Hotel” Mette Tiensuu i serien “Creators fra Bornholm”.

 Velkommen inden for i The Falcon’s historiske Main House. Her kravler inspirationen på væggene, gemmer sig i gulvsprækkerne og vækker menneskers eventyrlyst. Stort set alt er redesignet med plads til masser af wauw-effekt, sjove fund og sjældne dyr. Stilen er colonial chic … eller som et intenst møde mellem Karen Blixen og Indiana Jones.

Med den bombe af en introtekst fra Destination Bornholm bliver man naturligvis endnu mere nysgerrig på personerne bag. Hotellet drives af kæresteparret Martin Ramstrup og Mette Tiensuu.

I dag kan du komme tættere på sidstnævnte, nemlig hotellets direktør Mette Tiensuu.

Du kan i øvrigt besøge vores bornholmerguide her, som netop er blevet opdateret. Find den her.

Dontt.dk udgiver igen i år den store bornholmerguide.
I den forbindelse møder vi en række dygtige bornholmske creators.
Du kan finde guiden og flere interviews nederst på denne side.

Hvem er Mette?

Jeg er en god opstarter. Det er i hvertfald der, hvor jeg er bedst! Jeg trives langt bedre med at bygge op end at drifte. Min gode veninde beskriver mig ofte som en kamæleon. Jeg er god til at tilpasse mig. Så jeg “tilhører” ikke bestemte brancher. Jeg har arbejdet i virkelig mange forskellige brancher og har også skiftet “livstil” mange gange de sidste 30 år.

Til daglig er jeg direktør på hotellet “The Falcon Hotel” på Bornholm, som min kæreste Martin Ramstrup ejer.

Hvordan er det at drive virksomhed på Bornholm?

Det er fint. Det har vi en god følelse omkring. Alle hjælper alle. Vi har Bornholm tilfælles. Det giver en god energi. Der er både officielle iværksætternetværk og de mere uofficielle, som vi bruger meget. Vi kender jo alle sammen hinanden, og man hjælper gerne, hvor man kan. Fordelen kan også være ulempen. Der er selvfølgelig udfordringer ved at være en lille ø. Men af alle de steder, hvor jeg har startet noget op, så er Bornholm det letteste sted.

Hvad driver dig personligt?

At se resultater. Helt klart! Hver eneste dag har du et resultat at sigte efter!

Udover at være et hotel. Hvad kan man forvente som gæst ved jer?
The Falcon Hotel skal være en tidslomme. Vi er en ny udgave af en gammeldags eventyrklub.
Et sted, hvor man bliver inspireret til at udforske sig selv. Et sted, hvor du starter et eventyr.

Et eventyr er jo langt mere end en rejse. Et eventyr er også en oplevelse. Et eventyr kan starte hver eneste dag, når du går ud af din dør.

Vi er hverken et design-, mad- eller spahotel. Det er jo normalt det, som et hotel brander sig på.  Vi brander os på at være et stemningshotel.

I er ved at lave en butik også?
Ja, det er rigtigt. Vi vil skabe et brand, som ikke bare er en overnatning. Så det bliver en butik som repræsenterer alle de ting, som vi står for. Hvis du er et rigtigt fedt sted, så vil du gerne have noget med hjem. Kort fortalt kan man sige, at vi har samlet vores stil i en butik.

Kommer man til at se flere hoteller fra jer?
Jeg tror lige, at vi koncentrerer os om hotellet her. Vi skal i balance, og være på plads. Vi bruger alt vores vågne energi på The Falcon Hotel nu. Men det er da bestemt ikke noget, at jeg vil afvise. Men vi er slet ikke der pt.

Hvornår gør I jer allermest umage som virksomhed?
Jeg går meget op i, at vi gør os umage. Det er også den feedback, som vi får. Hvis jeg skal fremhæve en ting, så er det helt klart vores kundeoplevelse. Det er ultimativt det vigtigste.
Vi går meget langt for service her.

Vi er meget bevidste om vores udtryk generelt. Det handler om at skabe en ro her. Det har vores gæster fortjent.

Hvordan ser din hverdag ud?

Der findes ikke to ens dage. Den er så forskellig. Men jeg starter næsten alle dage i sengen med kaffe og de første mails. Derfra går det løs 🙂 Jeg er på hotellet omkring kl. 10.00. Her får jeg talt med personalet om dagens opgaver, udfordringer og de ting. Det er en god blanding med daglige gøremål og planlægning i fremtiden. Men mine opgaver er mange og spænder bredt. I dag har jeg f.eks. solgt et bryllup, snakket med dig og købt fliser i Bygma.

Hvor får du inspiration fra?

Jeg elsker at sidde derhjemme og kigge ud over marker og havet, og tænke tilbage på steder, farver, lande, byer jeg har været i og omforme det til noget jeg kan bruge i dag. Det er nok der, hvor jeg bliver allermest inspireret.

Jeg bruger Pinterest rigtigt meget til mine konkrete problemer, og der hvor jeg bliver inspireret af ting, “som jeg søger efter”.

Læs mere om The Falcon Hotel her.

"The Falcon Hotel skal være en tidslomme. Vi er en ny udgave af en gammeldags eventyrklub. Et sted, hvor man bliver inspireret til at udforske sig selv. Et sted, hvor du starter et eventyr."

Mette Tiensuu

4 HURTIGE

Hvor mange år har du boet på Bornholm?
Jeg har boet på Bornholm i over 10 år.

Din favoritsted på Bornholm?
Det skifter… Mit udgangspunkt har altid været, at man skal finde sit helt eget favoritsted. Find din egen klippe, kig ud over vandet og hold en kæreste i hånden. Gør det til dit eget. 

Hvad ville du vise først til en person, der aldrig har været på Bornholm?
The Falcon Hotel. Det vil jeg altså! 

Hvor spiser man bedst?
På båden Baltic Yacht. God, simpel og lækker tapas, med Hammerhus og solnedgang i en blikstille horisont. Det er fantastisk.
( Baltic Yacht giver mulighed for guidede Dag-og solnedgangs kystture på en lækker yacht, hvor man blandt kan få tapas med lokale varer. Se mere her. )

Pssst

Har du set at The Falcon Hotel er nævnt i seneste udgave af Monocle.


GUIDE

VORES BORNHOLMERGUIDE ER BLEVET OPDATERET. GÅ PÅ OPDAGELSE HER!

Du kan møde flere bornholmske iværksættere her.

ALTID OPDATERET. Sådan er rejsereglerne til/fra Bornholm. Læs her.