Efter en meget lang valgkamp venter valget (heldigvis) lige rundt om hjørnet. Politikerne i denne valgkamp virker som om, at de har afleveret deres budskaber. Men der gemmer sig mange gode historier, myter og begivenheder i dansk politik.

F.eks. i en masse gode biografier. Vi har læst en mange af dem, og udvalgt de allerbedste til jer. Som bonus, kan vi i samarbejde med Mofibo endda give dig adgang til at læse dem (og alle andre bøger på Mofibo) helt gratis!

Få Mofibo gratis HELE sommeren! Klik her

Jeg havde lært af mine to store piger, at det er det, man skal!

Helle Thorning-Schmidt i 2013 om det verdensberømte selfie.

Comeback Kid. En biografi om Anders Samuelsen.
Forfatter: Hanne Sindbæk

“Comeback Kid” er Anders Samuelsens egen beretning om at “overtage” et politisk kuldsejlet projekt til igen at spille en stor rolle i politik. En sjælden ærlig beretning om frygten for at ryge ud af folketinget, og om en politisk karriere der lignende en vittighed til nu at være et ikon for f.eks. landets iværksættere.

Bogen er fra 2013, men Samuelsen har faktisk netop udgivet 2´eren i forbindelse med valgkampen. Den er fortalt til samme forfatter. Læs mere her.


Schlüters politiske testamente. En biografi om Schlüter
Forfatter: John Wagner

Denne bog handler om den længstsiddende danske statsminister siden 2. verdenskrig. Det var dengang, at Det Konservative Folkeparti havde serverollen i dansk politik. Schlüter fortæller åbent om succeser og fiaskoer i bogen. Han fortæller om, hvilken konservatisme han identificerer sig med – og gerne ser at Det konservative Folkeparti udfolder i dansk politik i fremtiden.

Forlaget skriver, at selv på vej mod de 90 år er Schlüter stadig skarp som i sine velmagtsdage. Vi er helt enige!


Hartlings arv. Og det moderne Venstre. En biografi om Poul Hartling.
Forfatter: Peter Brixtofte

Bogen beskriver Venstres udvikling fra et bondeparti til et moderne borgerligt parti, indeholdende de afgørende debatter, interne magtkampe i Venstre og tiden som mindretalsregering.

Poul Hartling regnes af mange, som en af de aller vigtigste personligheder i Venstres moderne udvikling. Måske grunden til partiets langsigtede succes i de følgende årtier.


Hvad man ikke dør af. Helle Thorning-Schmidt fortæller sin historie.
Forfatter: Nina Zilstorff Munch-Perrin

“Jeg kan slå Anders Fogh!” Sådan lød det fra Helle Thorning-Schmidt, hvilket hun fik ret i og blev dermed landets første kvindelige statsminister.

Bogen er en fantastisk beretning om en karrierekvinde med det tydelige internationale snit, som hurtigt nåede toppen. En fortælling om magt og politik, om finanskrise, lærerlockout, en skattesag og en verdensberømt selfie. En statsministerperiode på godt og ondt. Vi kan varmt anbefale “Hvad man ikke dør af”.

Alle bøger kan læses på Mofibo. Få gratis adgang med Dontt.dk her!

"Hartlings arv. Og det moderne Venstre" fortæller historien om den smalle Venstre-regering 1973 til 1975. Brixtofte var selv tæt på Venstre-toppen dengang. Hans bog er absolut værd at læse.

Jens Ringberg, politisk analytiker hos DR

2 bognyheder fra dansk politik: 

Befrielsens Øjeblik – Samtaler med Lars Løkke Rasmussen.
Forfatter: Kirsten Jacobsen

“SV regering” I en uges tid var det noget af det mest debatterede under denne valgkamp. Ideen blev skabt og luftet af selveste Lars Løkke i denne samtalebog. Bogen er direkte, ærlig og et must read, hvis man vil tættere på statsministerens inderste tanker før valgkampen gik i gang.

Mette Frederiksen – Et politisk portræt
Forfatter: Thomas Larsen

Konkurrenten Mette Frederiksen holder sig heller ikke tilbage med en udgivelse. Denne bog handler dog mere om Mette Frederiksens liv og rolle i Socialdemokratiet. Forlaget beskriver det meget godt: “Gennem fem generationer har Mette Frederiksens familie været socialdemokrater, og hun kan følge partiets historie fra strejker og arbejdskampe til de store folkelige og politiske gennembrud gennem sin egen families historie. Socialdemokratiet er hendes dna.”

Begge bøger kan læses på Mofibo. Få gratis adgang med Dontt.dk her!