Samhandel og investeringer. De to ord står øverst på dagsordenen, når den amerikanske præsident Donald Trump besøger Danmark. Besøget sker fra d. 2 til d. 3 sept. Officelt hedder det sig, at det er efter indbydelse fra HM Dronningen, men sker i forbindelse med præsidenten er i Europa.
Trump skal både mødes med HM Dronningen og vores statsminister Mette Frederiksen.

Som Danmarks vigtigste og stærkeste allierede i Nato og de mange danske virksomheder der er engagerede på det amerikanske marked er det naturligvis et vigtigt møde. USA er afgjort en vigtig del af Danmarks fremtid både på det økonomiske plan, men også den teknologiske udvikling.

Hos Dansk Erhverv jubler man forståeligt over besøget. I den kommende tid vil vi indsamle reaktioner og forventninger til besøget.

Vi starter med Brian Mikkelsen!

Set med dansk erhvervslivs briller er besøget forrygende godt nyt!

Brian Mikkelsen, Adm. direktør i Dansk Erhverv

Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv siger:

”Set med dansk erhvervslivs briller er besøget forrygende godt nyt. USA er ud over at være vores nære allierede også en tæt handelspartner. Vi eksporterer for mere end 125 milliarder kroner til USA. Landet har verdens største økonomi og er vores næststørste eksportmarked. For eksempel life science-virksomhederne har rigtig gode forudsætninger for at få endnu mere ud af det amerikanske marked, og her er præsidentbesøget en gylden mulighed for at åbne dørene for dansk erhvervsliv.”

Får travlt
Brian Mikkelsen minder om, at selv om opmærksomheden naturligvis samler sig om selve Donald Trump, så vil den amerikanske præsident formentligt komme med et stort følge, som kan være et både spændende og givtigt bekendtskab for danske virksomheder.

”Der foregår meget ved statsbesøg ud over det, som kameraernes linser fanger. Der bliver talt meget og intenst på flere niveauer. Der er ingen som helst tvivl om, at der er mange i Danmark, der får travlt med at forberede sig til besøget, og vi i Dansk Erhverv er bestemt ingen undtagelse,” siger Brian Mikkelsen.